Loučení s rodilou Rožnovankou – zemřela Věra Klasová

Paní Věra Klasová se narodila v roce 1925 v Rožnově pod Radhoštěm. Původním povoláním učitelka. Poslední roky života pobývala jako klientka Domova seniorů v Rožnově pod Radhoštěm.

Od narození byla osudově spjata s městem Rožnovem. Ráda vzpomínala na nádherný letní čas, který v byl rok co rok orámován příletem rorýsů, akrobatických letců nesmírné vitality, kteří se s pronikavým křikem vrhají v hejnech střemhlavým letem mezi domy a v mžiku mizí kdesi v dálce nebo ve velké výšce, aby se vzápětí znovu ukázali. Do Rožnova přilétají v květnu a setrvají do konce července. Jak nečekaně ti tuláci nebes přilétají, stejně náhle zase putují kamsi do neznáma.

O své vzpomínky na Rožnov svého dětství a mládí se Věra Klasová dělila v rožnovské Městské knihovně nejen s tvůrčí skupinou seniorů, ale během letních procházek za pamětí města Rožnova také s ostatními zájemci. Její půvabné vzpomínky vydala Městská knihovna v Rožnově pod Radhoštěm v Edici Milé tisky jako svazek č. 9 pod názvem „Vraťte se, rorejsi milí, přineste léto zpět“.

Poslední nádherné léto paní Věry Klasové bylo to letošní. Zemřela v pátek 12. října 2018 ve věku 93 let, rozloučení se konalo 18. října 2018 ve smuteční obřadní síni v Rožnově pod Radhoštěm.

Text a foto © Richard Sobotka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *