„Milé tisky“ tvůrčí skupiny seniorů při rožnovské městské knihovně

Už více než deset let se při rožnovské městské knihovně schází pravidelně každý měsíc tvůrčí skupina seniorů. Tvoří v rámci projektu „Město v mé paměti“ průvodcovské materiály po zajímavých místech Rožnova. Zaznamenávají také vzpomínky na město, jak jim utkvělo v paměti a vydávají je pod záštitou knihovny jako „Milé tisky“. Do současnosti už je to na šestnáct titulů.

Tak například „Bajerova zemědělská usedlost“, půvabné vzpomínky na Rožnov svého mládí paní Věry Klasové „Vraťte se, rorejsi milí, přineste léto zpět“. „Putování za tufarovým hrnečkem“, vzpomínka na pracovníka Valašského muzea v přírodě Josefa Maléře. Vzpomínky Jana Macha na divadelnickou éru Dolních Pasek „Za oponou času“. „Mizející historie“ je záznam historie usedlosti manželů Jakšíkových. Pohled na rožnovské náměstí „Rožnovský rynek“. „Rožnovský pivovar“ ve vzpomínkách Vladimíra Fassmanna. „Vzpomínky na Josefa Tvarůžka“ napsané paní Doubravkou Vejmelkovou. A je to i řada dalších.

Při společném posezení v pondělí 4. června 2018 si tuto cennou tvůrčí práci, a také vydání několika knižních titulů, členové skupiny připomněli a zároveň se radili o společné práci pro další období.

Setkávání seniorů v městské knihovně probíhá pod vedením paní Marcely Slížkové každé prvé pondělí v měsíci v 16.00 hodin, je přátelské a naprosto neformální. Je to četba z vlastních prací. Čas od času také posezení se zajímavými hosty, někdy i s přednáškou na zajímavá témata.

Setkávání je volně přístupné všem a není omezené věkem ani dalšími okolnostmi. Všichni jsou vítáni.

 

sb

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *