33. Valašské folkrockování i přes nepřízeň počasí úspěšné.

Rožnov pod Radhoštěm, 22. 8. 2022 • Multižánrový hudební festival Valašské folkrockování se dočkal kristových let. Jeho 33. ročník pořádalo rožnovské Téčko v tradičním prostředí amfiteátru Na stráni ve Valašském muzeu v přírodě.

A nutno dodat, že symbióza festivalu a prostředí, ve kterém probíhá, je za ta dlouhá léta už prakticky dokonalá a je obtížní si představit jedno bez druhého. A vidět to bylo i na počtu diváků, kteří na letošní ročník zavítali. I přes nepříznivé počasí s pravidelnými dešťovými přeháňkami zaplnili celé hlediště amfiteátru a festivalu vytvořili obvyklou příjemnou kulisu.

„Počasí neovlivníme, ale publikum nezklamalo, atmosféra byla opět skvělá, užili jsme si to do posledního tónu Laury těsně před půlnocí. Již máme připravený line up na příští rok – máte se na co těšit. Ale konkrétní jména zatím neprozradíme,“ uvedl ředitel Téčka Jakub Sobotka.

Úvodní koncert festivalu obstarala Jablkoň a pro posluchače neznalé jejího živého hraní to musel být šok v pozitivním slova smyslu. Hudba plná svižných rytmů dokonale naladila posluchače na další účinkující. Těmi byla slovenská world-music formace Hrdza. Její energický set protkaný slovenským folklorem, bigbítem a keltskou melodikou roztančil publikum i přes předzvěst přicházejícího deště.

Kapky vody z oblohy pak doprovázely prakticky celé vystoupení Janka Ledeckého s kapelou.

Ale málokdo to asi zaznamenal, protože hvězda českých pódií si podmanila publikum a donutila všechny v hledišti nelitovat ani minuty strávené v pláštěnce nebo pod deštníkem. A k úplnému závěru festivalu i dešťových přeháněk pak diváci dotančili s Laurou a jejími tygry.

„Letošní ročník byl, vzhledem k nepříznivému počasí, poměrně náročný na přípravu. A i v průběhu festivalu nám počasí komplikovalo práci, ale vše jsme zvládli a spokojení diváci jsou pro nás tím největším oceněním,“ doplnila dramaturgyně festivalu Romana Bílá Další ročník folkrockování proběhne v sobotu 19. srpna 2023 v tradičním prostředí amfiteátru Na stráni od tradičních 17 hodin.

Více informací: Romana Bílá, tka@tka.cz, 731 154 244
Téčko, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Hrdza

Jablkoň                                                                 Laura a její tygři

Janek Ledecký

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *