Téčko Rožnov p. R. kulturní program na listopad 2022.

V sobotu 5. listopadu od 19:00 • hudební klub Vrátnice
Hudební avant garda
Přehlídka alternativních kapel s avantgardním nádechem. Představí se na ní čtyři kapely, jejichž členové dorazí nejen z České republiky, ale také ze Slovenska, Maďarska nebo Polska (Drť (SK/H) | JWQ (CZ) | Massola (CZ) | Titanic SeaMoon (PL)). Přehlídku podpořil Státní fond kultury České republiky.
Vstupné: předprodej 250 Kč, v den akce 300 Kč. Předprodej od 4. 10. v sídle Téčka, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/11/hudebni-avant-garda

V pondělí 7. listopadu v 19:00 • kinokavárna Vrátnice
KinoKavárna • Trojúhelník smutku
Model Carl a jeho partnerka influencerkaYaya jsou pozváni na luxusní výletní plavbu. Společnost jim zde dělá opravdu vybraná smetánka. Je tu starý mládenec hledající životní lásku, výstřední ruský obchodník a celému mumraji vládne kapitán, který je věčně pod parou. Když nečekaná událost zamíchá kartami, charaktery cestujících se ukáží v pravém světle. Dvojnásobný vítěz Zlaté palmy z festivalu v Cannes Ruben Östlund natočil břitce satirickou komedii o společenských rolích a opojné síle moci, která nenechá na žádném z pasažérů nit suchou.
Švédsko, Francie, 2022 | hrají Ch. Dean, Z. Burič, W. Harrelson | režie R. Östlund
film s titulky • nevhodný pro děti do 12 let • vstupné 100 Kč • 147 minut

Ve čtvrtek 10. listopadu v 19:00 • Brillovka, velký sál
KinoKavárna • Indián
Ondřej je arogantní workoholik. Smyslem jeho života jsou peníze. Na cestě z Ameriky letadlo přelétá nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky.
ČR, Slovensko, 2022 | hrají K. Roden, V. Kerekes, M. Myšička | režie T. Svoboda
přístupný bez omezení • vstupné 100 Kč • 94 minut

Ve čtvrtek 10. listopadu v 19:00 • hudební klub Vrátnice
Klub cestovatelů • Zuzana Klímková – Sv(j)et kolem II
Nejdřív byla jen čára na mapě. Žádný propracovaný plán, jen směr a chuť vidět svět. Za 3 roky jsme ji proměnili v desítky tisíc kilometrů, neuvěřitelná dobrodružství a mnohá setkání s lidskými osudy. Snadno jsme přivykli kočovnému životu a stali se závislými na nedotknutelné volnosti a lehkosti bytí, které přináší kolo s pěti brašnama.
Vstupné dobrovolné.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/11/klub-cestovatelu-zuzana-klimkova-svjet-kolem-ii

V sobotu 12. listopadu od 19:00 • hudební klub Vrátnice
Jan Hlucháň, Jan Šuška, Comar in theCube
Jan Hlucháň, emotivní písničkář z Valmezu doprovázený výborným houslistou Radkem Gerlou
Jan Šuška je písničkář z Frýdku – Místku. Hraje akustický alternative folk-rock, buskuje v ulicích a občas experimentuje s elektronikou (Noirmal). Kromě autorským songů improvizuje s pedálovými efekty a looperem. Více info zde.
Comar in theCube – to je autorská tvorba Honzy ComaraRažnoka v kostce… akustická divočina, syrová lyrika, punková komika… Comar vypustí ze svého šuplíku všechnu svou havěť… od melancholických skladeb přes skotačivé písně až po laskavé prasárny.
Vstupné: předprodej 150 Kč, v den akce 200 Kč. Předprodej v sídle Téčka, TIC nebo online od 18. 10.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/11/jan-hluchan-jan-suska-comar-in-the-cube

V pondělí 14. listopadu v 19:00 • kinokavárna Vrátnice
KinoKavárna • Svatý pavouk
Film podle skutečné události, přičemž název filmu odkazuje na přezdívku sériového vraha. V roce 2001 SaeedHanaei zabil ve městě Mašhad šestnáct prostitutek, protože je považoval za „nečisté“. Jeho soudní proces vyvolal v Íránu velký rozruch, a to nejen kvůli hrůznosti toho, co se stalo, ale také proto, že některá média a konzervativní skupiny z něj udělaly hrdinu.
Dánsko, Německo, 2022 | hrají Z. A. Ebrahimi, M. Bajestani, A. Ashtiani | režie A. Abbasi
film s titulky • nepřístupné pro děti do 15 let • 100 Kč • 116 minut

V sobotu 19. listopadu
Burza desek
Přijďte nakoupit či prodat vinylové LP, digitální CD, kazety nebo třeba i noty. Kupující to mají zdarma, prodejce prosíme o rezervaci místa.

V sobotu 19. listopadu od 20:00 • hudební klub Vrátnice
Dark Time Sunshine, Ctib, Cacib Dortmund
Pokud se zeptáte svého oblíbeného alternativního rappera, kdo je jeho oblíbený alternativní rapper, je vysoká pravděpodobnost, že jedno ze jmen, která přijdou na přetřes, bude OnryOzzborn, potažmo Dark Time Sunshine – duo, které od roku 2009 tvoří s Osbornem ještě DJ a producent Zavala.Dark Time Sunshine jsou bez nadsázky kult, jehož dosah ovšem dalece přesahuje hip hopový underground.
Cacib Dortmund je živý Hip-hop pre ryby čoneplávajú s prúdom. Na mikrofónochsaskvelodopĺňajú Majky s Emilliom, k tomu bicie, basa, dvegitary, saxo… všetko, až hypnotizujúco, do seba zapadá. Takže ako sami spievajú: „baby, rozhýbte si boky, to čo máme pre vás stenemali už roky!“
Volba domácího hostitele byla jasná: Ctib, jehož kořeny tkví v místním punkovém podhoubí a svůj styl nazval disco-ego-punk.
Vstupné: předprodej 200 Kč, v den akce 250 Kč. Předprodej v sídle Téčka, TIC nebo online od 18. 10.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/11/dark-time-sunshine-ctib-cacib-dortmund

V pondělí 21. listopadu v 19:00 • kinokavárna Vrátnice
KinoKavárna • Poslední stři
V opuštěné budově se rozpadá natáčení nízkorozpočtového zombie hororu. Protivný režisér svým nepříjemným chováním tlačí herce a štáb na pokraj sil, když odhalí svůj plán, jak vnést do projektu energii a vzrušení: oživit skutečnou, prastarou zombie kletbu. Ve zběsilém jednorázovém záběru, kde létají části těl a tekutiny, bojují herci s nemrtvými a se svým režisérem o život, až film dospěje k šokujícímu závěru a začnou běžet titulky… je to ale celý příběh? Oscarový scenárista a režisér Michel Hazanavicius předkládá jeden z nejinovativnějších, nejradostnějších a nejzábavnějších milostných dopisů filmu a filmařině, jaký kdy uvidíte.
Francie, 2022 | hrají R. Duris, B. Bejo, G. Gadebois | režie M. Hazanavicius
film s titulky • nepřístupné pro děti do 15 let • vstupné 100 Kč • 110 minut

Ve čtvrtek 24. listopadu v 18:00 • Brillovka, velký sál
Kruh přátel hudby • Jan Talich / housle, Petr Jiříkovský / klavír
Jan Talich je v dnešní době výjimečná osobnost nejen v české kultuře, ale i v mezinárodním povědomí. Ve své bohaté kariéře dokáže spojovat na nejvyšší úrovni zkušenosti z několika povolání. Působí jako sólista, komorní hráč, dirigent a pedagog po celém světě. Nejdelší je jeho sólová dráha. Působil 5 let v Kubelík trio, se kterým natočil kompletní českou literaturu pro klavírní trio. Z něj odešel na post prvního houslisty do Talichova kvarteta. Kvarteto založené jeho otcem v roce 1964 je jeden z nejlepších světových ansámblů. Za 20 let svého působení v kvartetu hostuje pravidelně v nejlepších sálech po celém světě a natočil desítky CD.
Petr Jiříkovský, klavírista a dirigent, je jedním z nejvýraznějších českých umělců střední generace. Svou kariéru začal jako klavírista – studoval v Praze (u Emila Leichnera, Ivana Klánského), v Paříži (u Eugena Indjice, ItamaraGolana) a ve Vídni (komorní hudbu u Michaela Schnitzlera).
V rámci spolupráce se Základní uměleckou školou v Rožnově p. R. se na úvod představí žáci rožnovské ZUŠ.
Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v sídle TKA a v TIC nebo online od 11. 10. od 8:30 hodin.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/11/jan-talich-housle-petr-jirikovsky-klavir

Ve čtvrtek 24. listopadu ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
Jarboe (USA), Jozef van Wissem (NL)
Jarboe se pokusí na několikátý pokus dostat do Evropy. Pokud to klapne, v což všichni doufáme, okouzlí dozajisté nejen svým úžasným hlasem, poprvé od éry Swans bude totiž hrát také na syntezátor a varhany. Vystoupí v duu s eklektickým americkým kytaristou Peterem EmersonemWilliamsem. Nenechte si to ujít! V Česku budou na jen u nás a v Praze na Hlaváku, na Slovensku vůbec. A navíc, jedná se o společné turné s Jozefem Van Wissemem, holandským avantgardním skladatelem a loutnistou, který má na svém kontě spolupráci s ZolouJesus, Jimem Jarmushem či Garym Lucasem.
Vstupné: předprodej  400 Kč, v den akce 450 Kč. Předprodej od 6. 9. 2022 v sídle Téčka, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/11/jarboe-usa-jozef-van-wissem-nl

V pátek 25. listopadu od 16:30 • Masarykovo náměstí
Slavnostní rozsvícení Vánočního stromu
Zveme Vás na vystoupení dětí z kynologického kroužku s pejskem Baffy z SVČ a vystoupení Triomajorette – mažoretek také z kroužku při SVČ.Navštíví nás také andělé, kteří dětem i nám předají svá poselství. Vánoční strom rozsvítíme v 17:15.
Vánoční tvořivou dílnu můžete navštívit od 16:00 do 17:30 hodin ve vestibulu městského úřadu.
Pošta pro Ježíška, kde mohou děti odevzdat svá napsaná přání a odeslat naší Andělskou poštou, bude připravena před budovou radnice.
Na náměstí můžete také zakoupit od 16:00 hodin adventní věnce. Ty pro vás vyrobili klienti, pracovníci a dobrovolníci Charity Valašské Meziříčí ve službách, které působí v Rožnově pod Radhoštěm a okolních obcích.Po celou dobu akce je zajištěno také bohaté občerstvení.
Akce byla finančně podpořena společností ČEZ.

V pátek 25. listopadu ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
AF Band
Kupujte střevíce, bude se tančit! Tento listopadový pátek vás rozhodně nenechá chladnými, ať se dějí třesky plesky.Koncert kapely AF Band nabere na otáčkách tentokrát se třemi veleváženými hosty v následujícím složení:
Nikolaos Grigoriadis– trumpeta, Roman Volný – saxofon, Milan Rusnák – trombon
Vstupné v předprodeji 150 Kč, v den koncertu 200 Kč. Předprodej od 25. 10. 2022 v sídle Téčka, v TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/11/af-band-a-specialni-hoste

V pondělí 28. listopadu v 19:00 • kinokavárna Vrátnice
KinoKavárna • Můj otec, kníže
„Nejsi tu proto, abys byla šťastná,“ říká otec své dceři v závěru dokumentárního filmu. V průběhu pěti let se opakovaně setkávají, aby si povídali na místech, která formovala jejich životy. Prostřednictvím rozhovorů prozkoumávají utajená zákoutí společné rodinné historie. Sledujeme příběh otce, svědka velkých událostí 20. století, jehož dětství bylo poznamenáno vyvlastněním rodinného majetku a útěkem do zahraničí. Příběh jeho dcery poznamenalo dětství a dospívání v rodině, které dominují dědičná knížata. Záhy se začala vzpírat etiketě a aristokratickým predikátům, později sklouzla k drogové závislosti, jíž se později zbavila a dokázala si vybudovat vlastní život v Londýně, přičemž stíny minulosti zanechala za sebou
Rakousko, ČR, 2022 | režie L. Sturm, L. Schwarzenberg
film s titulky • nevhodné pro děti do 12 let • vstupné 100 Kč • 88 minut

V úterý 29. listopadu v 19:00 • Brillovka, velký sál
KinoKavárna • Pánský klub
Terapie pro „eroticky závislé“ svede dohromady naprosto nesourodou pětici. Sympatický a nesmělý učitel Cyril se obává svých lechtivých představ o studentkách. Neomalený erotoman a notorický záletník Eda si stále dokazuje svoji mužnost. Mladý ajťák Martin se prezentuje jako velký milovník, ale jeho vystupování budí spíše rozpaky. Postarší scenárista Přemek  by se rád ubránil svodům své dlouholeté múzy, zatímco vyhořelý rocker Gigi už má to nejlepší očividně dávno za sebou… Nebo ne? Sezení výstředních účastníků probíhají pod taktovkou atraktivní, ale nepříliš zkušené psycholožky Lindy, které se terapie brzy vymkne z rukou. Otěže přebírají samotní „klienti“, setkání nabírají nečekaný spád a rozjíždí se svižná mozaika neuvěřitelných příběhů.
ČR, 2022 | hrají J. Mádl, M. Šteindler, K. Hrušínská | režie M. Balcar
nevhodné pro děti do 12 let • vstupné 100 Kč • 91 minut

PODCASTY • https://www.tka.cz/podcasty

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *