Odešel Miloslav Peřich – sportovec duší i srdcem.

Miloslav Peřich (mezi sportovními přáteli známý prostě jako Miloš) se loučí.

S malou nadsázkou lze uvést, že od kolébky až do posledních dnů byla Milošova životní dráha spojena se sportem. Převážně se zimním. Bez nadsázky lze Miloše řadit k nejlepším rožnovským sportovcům.

Skoky na lyžích byly jeho živlem. Podílel se na vybudování skokanského můstku na Bučiskách, pak v roce 1957 i na jeho rekonstrukci, kdy byl skokanský můstek pokryt umělou hmotou a byl to v té době největší skokanský můstek svého druhu na světě. Když se roku 1969 sešli na Bučiskách nejlepší skokané z celé Evropy, spolu s mistry světa Jiřím Raškou a Norem Wirkolou, nechyběl mezi skokanskou elitou ani Miloš Peřich.

Jsou dodnes známé snímky Miloše Peřicha během letu v tehdejším elegantním stylu na Rožnovském můstku na Bučiskách. Nebo když spolu s Jiřím Raškou na rožnovském můstku v roce 1965 připravují lyže před závodem. Méně známý je snímek, kdy se Miloši Peřichovi během skoku uvolnila v povětří lyže, přesto bezpečně přistál i na jedné.

Miloš Peřich se starostou města JUDr. Jaroslavem Kubínem.

Miloš Peřich se podílel na rozvoji sportu v Rožnově pod Radhoštěm i jako sportovní funkcionář a sportovní trenér.

Miloš byl sportovcem tělem i duší a jak čestně přistupoval k soupeření na sportovním kolbišti, takový byl i v životě. Byl dobrým kamarádem, přítelem, pomocníkem v nouzi. Věřme, že na nebeských sportovištích už mají pro něj připravené startovní číslo a úspěchy nebeských sportovců předčí ty pozemské ve stylu i dosažením rekordních délek skoku.

Miloslav Peřich zemřel v úterý 7. února 2023 ve věku 77 let. Rozloučení se koná v úterý 14. února 2023 ve 14.30 hodin ve smuteční obřadní síni v Rožnově pod Radhoštěm.

Text, foto a reprofoto © Richard Sobotka

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *