Léto 2017 v Rožnově pod Radhoštěm

Příprava letních dnů v jubilejním roce 750. výročí první písemné zmínky o městě Rožnově pod Radhoštěm je v plném proudu. Připravováno je i vydání jubilejních novin klasického formátu, které přinesou ohlédnutí do historie i nahlédnutí do současnosti, včetně historických fotografií. Prvního června jdou do tisku a pak budou k dispozici všem domácím i návštěvníkům Rožnova pod Radhoštěm.

Léto 2017 se bude převážně odbývat jednotlivými akcemi v červnu až srpnu na „Letním náměstí“.

Se zajímavými místy Valašska se počátkem června seznámí během projížděk majitelé skútrů.

Připomínkou světově proslulého rožnovského lázeňství bude 10. června „Lázeňská sobota“, která si vzala za cíl oživit vzpomínku na tuto slavnou historii Rožnova.

Tradiční „Svatojánský oheň“ vzplane 23. června o 21.00 hodině na Radhošti, také ve Lhotě, na Santově, Portáši, Kohútce, Hutisku i Búřově. A téhož dne se ve 22.30 hodin  bude konat v cyrilometodějské kapli na Radhošti koncert.

Místostarostka Mgr. Kristýna Kosová nad přípravou jubilejního roku. 

Valašským zemědělcům je 24. června určen „Ovčácký den“ , který propaguje návrat k tradičnímu chovu ovcí a zemědělství a také udržování důležitých kulturních tradic. Pořadatelem je Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov p. R., Město Rožnov p. R., Zemědělský svaz ČR a Svaz chovatelů ovcí a koz ČR. K vidění bude například výstava ovcí, stříhání ovcí, práce s ovčáckými psy, ukázky výroby ovčích sýrů, k dostání budou jehněčí i ovčí speciality z Valašska či Slovenska. Chybět nebudou řemeslné dílny, ukázky tradičních řemesel z Valašska a skvělý hudebně-kulturní doprovodný program.

Rožnovské léto vyvrcholí 5. – 9. července 2017 „Slavnostmi pod Radhoštěm“, na které 7. – 9. července 2017 navazují „Rožnovské slavnosti“ ve Valašském muzeu v přírodě, kde se tou dobou bude konat Mezinárodní folklorní festival.

Pestrá nabídka „Léto 2017 v Rožnově pod Radhoštěm“ bude zajímavá nejen pro domácí klientelu, ale také pro turisty a letní hosty jubilujícího města Rožnova pod Radhoštěm.

Text a foto  © Richard Sobotka

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *