Téčko – kulturní program na listopad 2023.

Ve středu 1. listopadu v 19:00 • hotel AGH
Jazzmenu • Petra Ernyei& Adam Tvrdý
Petra Ernyei se inspiruje jazzovými vokalisty let 50. a 60., obdobím, kdy Amerika naplno žila jazzovou hubou – Ella Fitzgerald, Nancy Wilson, Sarah Vaughan. V komorním duu s Adamem Tvrdým hrají vždy s velikou chutí a radostí jak jazzové standardy tak autorskou hudbu.
Vstupné s místenkou v předprodeji i na místě 250 Kč. Předprodej od 5. 9. od 8:30 online, v Téčku nebo v TIC.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/petra-ernyei-adam-tvrdy-jazzmenu

V pátek 3. listopadu od 20:00 • hodební klub Vrátnice
Kalle, Tom Holliston (CAN), Simon Wells (UK), le_mol (AUT)
Kalle jsou Veronika s Davidem, hrají spolu v různých formách a formacích od roku 2007. Hudba Kalle není jednoduše poslouchatelná, je přemýšlivá, pomalá, emotivní. „Tím, že jsme jen dva, lze hloubku hledat níž, můžeme se víc soustředit na celek jako na jeden velký detail“, doplňuje David. Držitelé několika hudebních cen, kapela ceněná kritiky i diváky, no a jsou z Tábora, což je tradiční líheň skvělých kapel.
Tom Holliston, kytarista kanadských NOMEANSNO začal svou sólovou dráhu v roce 2002 a po definitivním rozpadu kapely bratří Wrightů pokračuje ve své misi. Hraje originální dynamické písničky, ve kterých se doprovází na akustickou kytaru. Na svém letošní evropské turné se spojil s dalším ex-punkáčem, který přešel na akustickou kytaru. Simon Wells hrával v kultovní hardcorepunk kapele Snuff, nebo taky v Southport. Žijící punková legenda, tak o něm v Británii mluví, co je na tom pravdy, můžete sami zjistit.
Rakouští le_mol lze se pohybují na pomezí mezi zvukovou instalací a živou kapelou. Jejich působivé zvukové smyčky útočí přímo a neúprosně. Dvojice muzikantů, která kapelu tvoří, si pohrává s vykreslováním zvukových aspektů vybraných nástrojů, a jejich instrumentální post-rock s uměleckým nádechem začíná postupně ohromovat publikum po celém světě. Monumentální koláže z kytary, bicích, piana a syntezátorů připomínají spíše noisový orchestr než duo; hudebníci této vrstevnatosti dosahují za použití překrývajících se smyček.
Vstupné v předprodeji: 200 Kč, v den akce a na místě: 250 Kč. Předprodej od 24. 10. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/kalle-tom-holliston-simon-wells-lemol

V sobotu 4. listopadu v 19:00 • hudební klub Vrátnice
Stetson
Po úspěšné loňském křtu se objeví Stařeček Goláňů a spol opět na pódiu Vrátnice. Soubor založili na podzim 1992 Stařeček Goláňů z pod Radhošťa a Miroslav Vlček. Na svém kontě má skupina zatím 7 vydaných CD. Stetson produkuje hudbu ve stylu boogie, blues and rock’n’roll, čemuž se v odborných kruzích říká jižanský rock.Za dobu třicetileté existence se v kapele vystřídalo spousta muzikantů.
Ve Vrátnici Stetson vystoupí v tomto složení :
Stařeček Goláňů z pod Radhošťa – el.kytara, foukací harmoniky, zpěv
Miroslav Vlček – bicí, zpěv
Víťa Janírek – el.kytara
Luboš Zalubil – basová kytara, zpěv
Vstupné v předprodeji: 100 Kč, v den akce a na místě: 150 Kč. Předprodej od 24. 10. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online. Část sálu bude na sezení bez místenek.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/stetson

Ve středu 8. listopadu v 19:00 • Janíkova stodola
Silné reči – Stand-up comedy show
Nová sezóna Silných Rečí jde dál i v listopadu! Smích pokračuje, rezonuje, mimické svaly mají křeče, vyprsknutí končí na hlavě člověka před vámi. To nej ze slovenské stand-up scény uvidíte i v Rožnově pod Radhoštěm na našem celovečerním vystoupení. Budete tak spokojení, že vám neuvěří, že žijete v Česku!
Vystoupí: Tomáš Hudák, Jano Gordulič, Joe Trendy a Šimon Ferstl.
Vstupné s místenkou v předprodeji 400 Kč, v den akce a na místě 500 Kč. Prodej vstupenek od 3. 10. v Téčku, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/silne-reci-stand-up-comedy-show

Ve čtvrtek 9. listopadu od 19:00 • hudební klub Vrátnice
Hemlock (USA), Moon Shot (FIN), Deadpoint (POL)
Zvuk Hemlock je těžkou směsí hučivých riffů, hlubokých basoů, rytmických groovů a chytlavých backvocálů, s trochou příměsí melodií. Byli nazýváni „TheKingsofselfpromotion“ a byli známi jako nejtvrději pracující a nastupující metalová kapela. Hemlock jsou proslulí svou zábavnou živou show.
Existují od roku 1993. Vydali 8 plnohodnotných alb, mají za sebou rozsáhlé turné po Spojených státech ke 30 výročí kapely. Pravidelně koncertují asi 8 měsíců v roce a absolvovali společné koncerty se Slayer, Slipknot, Ministry, Meshuggah, Otep, Disturbed, Hatebreed, LambofGod, Chimiara, Snot, Devil Driver, MachineHead, Mastodon a spoustou dalších.
Moon Shot z Finska jsou opravdovou rocková kapela 21. století. Čtyři kluci mají za sebou spoustu koncertů po celém světě jako členové Disco Ensemble, ChildrenofBodom a Lapko. Moon Shot je něco jako Velký třesk, který dal vzniknout planetě hudby. Křížové výpravy přes většinu kontinentů, ne-li přímo přes sedm moří, daly Jussimu, Ville, Henkkovi a Mikkovi jistotu výkonu a hudební vize pro melodie, které léčí neduhy. Protože není o tom rock ve své nejpravdivější podobě: zuřivě milovat?
Třetími do party budou polští Deadpoint, kteří ve své hudbě prezentují nové odnože metalu a jsou v tom fakt dobří, o čemže přesvědčili české publikum už v minulosti.
Vstupné v předprodeji: 380 Kč, v den akce a na místě: 450 Kč. Předprodej od 10. 10. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/hemlock-moon-shot-deadpoint

V sobotu 11. listopadu ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
PBK Blues, Dazed and Confused
Již 20 let se pohybuje na česko-moravsko-slovenské scéně kapela „PBK Blues“ z Havířova. Zrod této kapely nebyl vůbec jednoduchý. Jednak se bluesový žánr tehdejším soudruhům moc nezamlouval a hned po prvním koncertě, který se odehrál na svátek práce v roce 1986 společně s Ivou Bittovou, byla kapela pod dohledem StB. Od 90. let pak koncertovala na řadě festivalů a koncerty v Polsku. Na kontě má také dvě alba. Jako předkapela zahrají vsetínští Dazed and Confused.
Vstupné v předprodeji: 100 Kč, v den akce a na místě: 150 Kč. Předprodej od 17. 10. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/pbk-blues-dazed-and-confused

Ve středu 15. listopadu v 19:00 • Brillovka, velký sál
Jiří Kolbaba: To je Havaj!
„To je havaj“ – říkáme, chceme-li popsat něco rajského. Čeká nás dobrodružný i romantický objevitelský výlet po šesti ostrovech pacifického souostroví. Narození ostrovů z lávy podmořských sopek, král Kamehameha, historie osidlování, mořeplavec James Cook, surfaři, květinové věnce, pláž Waikiki, vesnice malomocných, sopky Haleakala, MaunaLoa a Mauna Kea…, TO JE HAVAJ!
Vstupné v předprodeji 250 Kč, v den akce a na místě 350 Kč.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/jiri-kolbaba-to-je-havaj

Ve čtvrtek 16. listopadu ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
Seeyou in hell, No Vida, Lucifet efekt, Samota (SVK)
Lucifer efekt, mající na kontě dvě desky a jedno čerstvě vydané EP, hraje melodický angažovaný punk, ve kterém se objevují rockerské vlivy, což je jen ku prospěchu věci. Precizní muzikantské výkony jsou u rožnovských kapel tohoto ranku již samozřejmostí.
Seeyouinhell je stálice českého hardcorepunku, crustu, či jak to sami vy nazýváte. Na letošní desce „Do smrti a je​š​tě d​á​l“ je to už totální Japonsko, tak jsme zvědavi, jak nám to naservírují naživo. Jožka – kytara, Tom Hell – basa, Beňo – bicí, Jožka – zpěv, Kebitch – kytara
Samota – hardcorepunk ze Slovenska. No Vida punk/rockandroll ze severních Čech se členy Samochotijo.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/lucifer-efekt-no-vida-seeyouinhell-samota

V pondělí 20. listopadu od 17:30 • hudební klub Vrátnice
Snow film fest
Večer plný špičkových filmů! Sníh, led, adrenalin, extrémní lyžování, zimní lezení, snowkiting, skialpinismus a další zimní šílenosti.
V programu je sedm pečlivě vybraných filmů – finalisté ze zahraničních festivalů a novinky z domácí produkce. Na své si přijdou milovníci extrémních zážitků, čerstvého prašanu, arktické pustiny i sportovní fanoušci.
První filmový blok od 17:30, druhý od 20:00. Vstupné na jednotlivé bloky 50 Kč, na celý festival 80 Kč.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/snow-film-fest-2023

V úterý 21. listopadu v 18:00 • sál ZUŠ
Kruh přátel hudby • Orbis trio a Jiří Pinkas
Orbis trio bylo založeno v roce 2008. Všichni jeho členové jsou laureáty mezinárodních soutěží a mají za sebou řadu zkušeností jak sólistických, tak i jako komorní hráči.Orbis trio se brzy zařadilo mezi nejúspěšnější komorní soubory nejen v České republice, ale i v evropském měřítku.
Jiří Pinkas vystudoval hru na housle na pardubické konzervatoři a hru na housle a violu na pražské AMU. V roce 2001 se stal violistou Bennewitzova kvarteta, které se začlenilo mezi nejlepší komorní soubory na světové hudební scéně. Mezi největší úspěchy patří 1. cena na International Chamber Music Competition v japonské Ósace v roce 2005 a 1. cena v nejvýznamnější soutěži smyčcových kvartet Premio Paolo Borciani v Itálii v roce 2008. Jiří Pinkas hraje na nástroj z dílny Daniela AchatiaStadlmana z roku 1739.
Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 200 Kč. Rezervace a prodej v sídle Téčka a v TIC nebo online od 24. 10. od 8:30 hodin.Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.
Zvýhodněné vstupné bude možné zakoupit v předprodeji v sídle Téčka a v TIC nebo na místě vždy po předložení Rožnovské seniorské karty.Studenti rožnovské ZUŠ mají po předložení studijního průkazu vstup zdarma.
Hlavní partneři akce: Nadace Český hudební fond.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/orbis-trio-jiri-pinkas

Ve středu 22. listopadu ve 20:00 • Společenský dům
Milan Cais (bicí/zpěv) & Ondřej Smeykal (didgeridoo)
Společné performance dvou hyperaktivních vizuálních umělců a hudebníků začínají svou historii odvíjet na přelomu tisíciletí, od kdy se s pravidelnou nepravidelností setkávají na podiu a v galeriích. Jejich hudební tvorba je rozprostřena od lyrického ambientu až po radikální rytmické vlny, nechybí smysl pro humor. Zatímco se Milan Cais může rozprostřít ve vokálních výletech a gradujících rytmech, Ondřej Smeykal prozkoumává soudobé způsoby rozeznění australského didgeridoo a archaického gongu. Přijďte se nechat unést.
Vstupné v předprodeji 350 Kč, v den akce a na místě 450 Kč. Prodej vstupenek od 10.10. v Téčku, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/milan-cais-bicizpev-ondrej-smeykal-didgeridoo

Ve čtvrtek 23. listopadu v 19:00 • hudební klub Vrátnice
Ozvěny U:Festu • FS Grunik + promítání filmu Erupce lásky


V pátek 24. listopadu ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
Ozvěny U:Festu • Hello Marcel

V sobotu 25. listopadu v 19:00 • hudební klub Vrátnice
Dr. Beat – PKM
Původně parta muzikantů, hrajících pro radost sobě a pro pobavení svých kamarádů, např. u příležitosti narozenin, nebo jen tak v hospůdce, nebo na zahrádce. Repertoár tvořily hlavně bigbítové a raně rockové skladby z 60. a 70. let, tak jak se v té době hrávaly na zábavách a tzv. čajích. Na základě zájmu publika (a hlavně pamětníků těchto akcí) postupně přicházely i nabídky na veřejná vystoupení.
Sestava: Karel Marcoň – basa, zpěv, DarraghGalligan – Kytara, zpěv, Vladimír Malý – Kytara, zpěv, Dr. Zdeněk Mojžíš – klávesy, DaleWilliams – bicí.
Vstupné na sezení bez místenek v předprodeji: 100 Kč, v den akce a na místě: 150 Kč. Předprodej od 31. 10. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/11/dr-beat-pkm

Od středy 4. října do středy 3. ledna 2024 • galerie Na radnici
Sedmikráska 30 let na scéně
Od středy 4. října budete moci na chodbách Galerie Na Radnici v prostorách rožnovského městského úřadu zhlédnout práce dětí ze ZŠ Sedmikráska. Výstavou obrázků, fotografií, spisovatelských počinů a ukázek z projektového vyučování oslavuje škola třicet tvořivých let od svého založení.
Vernisáž proběhne ve středu 4. října v 17 hodin.
Výstava začíná 4. 10. a potrvá do 3. 1. 2024. Je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/10/sedmikraska-30-let-na-scene

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *