Koncert kapely Blues Session – Zašová 29. 10. 2021.

Blues Session – výjimečný koncert na Moravě. Dne 29. října v 19 hodin rozezní sál Kulturního domu v Zašové koncert kapely Blues Session, která vznikla v 80. letech z čiré radosti z muziky kolem Petra Kalandry.

Ten byl duší hudebního, mnohdy improvizovaného mejdanu propojujícího rock, folk, blues i to nejlepší z country zpoza velké louže. Jeho předčasný odchod z tohoto světa v roce 1995 však jízdu plnou radosti ze hry a bezprostředního kamarádského muzicírování na špičkové úrovni přerušil.

Právě radost z muziky způsobila, že i po letech se skupina Blues Session občas vracívá na koncertní pódia v podobě stabilní sestavy kolem Olina Nejezchleby, doplněné mladšími muzikanty. Mezi osmi hudebníky samozřejmě nechybějí zakládající členové kapely Pavel Skála a Ondřej Konrád. Před dvěma lety vydali album Živé vykopávky, které připomíná skvostnou náladu dávných koncertů několika letitými písněmi i novějšími songy.

Repertoár Blues Session tvoří z většiny písně, které hráva­li s Petrem Kalandrou, tedy české verze např. Boba Dylana, J. J. Calea, Neila Younga, Toma Waitse, Bruce Springsteena, tradici­onály a taky skladby Olina Nejezchleby, známé z koncertů a alb Etc. Převážně jde o převzaté pecky se zajímavými českými texty, jejichž autory jsou např. Zdeněk Rytíř nebo právě Petr Kalandra, kteří dokáza­li skvěle přebásnit folk bluesové standardy do česky zpívatelné podoby.

Těšíme se na tuto hudební lahůdku v pátek 29. října od 19 hodin. Vstupenky za zvýhodněnou cenu v předprodeji na www.kultura.zasova.cz nebo v iCafé Zašová.

https://www.facebook.com/events/802117160279580

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *