Téčko – Rožnov pod Radhoštěm program na leden 2022.

Od pátku 17. prosince 2021 do neděle 30. ledna 2022 • Brillovka, sál
Výstava • Já bych rád k Betlému.
Brillovka a T klub – kulturní agentura si vás dovolují pozvat na výstavu betlémů současných tvůrců z Valašska a severní Moravy.
Vernisáž proběhne ve čtvrtek 16. prosince v 17:00 v sále v Brillovce • úvodní slovo: PhDr. Daniel Drápala • vystoupil CM Aldamáš.
Výstava betlémů je připomenutím křesťanské tradice staré témě 800 let, a také prezentace tvorby lidových řezbářů, kteří v našem regionu betlemářskou tradici udržují. Regionální pobočka Spolku českých betlemářů – Betlemáři Valašska, vznikla v roce 2018 a má nyní 20 členů a 12 stálých přátel, kteří se aktivně podílejí na její činnosti. V sále v Brillovce bude vystaveno více než 50 souborů dřevěných betlémů od malých rodinných, větších statických a také betlémy pohyblivé. Pozornost jistě upoutá Betlém v Lidečku, který kromě samotné centrální scény obsahuje 320 figur, soubory staveb a především zobrazuje život a práci na Valašsku. Odborným garantem výstavy je Ing. Ivan Hejtmánek, předseda regionální pobočky Svazu českých betlémářů. Pro srovnání vývoje betlemářství bude vystaveno také několik historických betlémů. Víkendový program bude ozvláštněn účastí jednotlivých řezbářů.
Otevírací doba:
Út – Ne: 10.00 – 16.00 hodin
12. 2021: 13.00 – 16.00 hodin
1. 2022: 13.00 – 16.00 hodin
Ostatní sváteční dny zavřeno
Více informací: https://www.tka.cz/program/2021/12/ja-bych-rad-k-betlemu

Čtvrtek13. ledna 2022v19:00 • hudební klub Vrátnice
KLUB CESTOVATELŮ
• Michal Štěpánek: Libanon – země hor, cedrů a uprchlíků.
Na malém území ohraničeném Středozemním mořem, Sýrií a Izraelem se zvedají hory, po zemi jsou roztroušeny starobylé památky, servíruje se zde uznávaná kuchyně a nábožensky se jedná o velice koncentrovaný pel-mel… Nablýskaná metropole Bejrút, famózní město Tripolis, část LMT (Lebanon Mountain Trail), starodávný Byblos, Baalbek a poklidné město Zahlé jsou jen letmou ochutnávkou toho, co tato destinace nabízí. Blízkovýchodní zemi s největším počtem uprchlíků jsem navíc pro jistotu opustil předčasně díky silným protivládním demonstracím.Vstupné dobrovolné.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/01/michal-stepanek-libanon-zeme-hor-cedru-a-uprchliku.

Středa19. ledna 2022ve 20:00 • hudební klub Vrátnice.
AF BAND

Po vánoční pohodě a hromadě spořádaného cukroví Vás neotřelými pop-rockovými hity z 80. a 90. let rozproudí kapela AF Band, která tentokrát jako bonus okoření večer melodiemi několika kultovních filmů a seriálů. Přijďte s námi rozzářit jednu fajn lednovou středu!
Sestava: Adam Fuska, Tomáš Fábry, Jiří Růčka, Vašek Hudeček, Ondřej Růčka
Vstupné v předprodeji 120 Kč, v den koncertu 150 Kč. Předprodej od 4. 1. 2022 od 8:30 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/01/af-band-a-filmove-melodie

Pátek 21. ledna 2022 ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
Lucifer efekt
Premiéra nové sestavy domácí punkové kapely. Hostující soubory budou upřesněny.
Vstupné v předprodeji 120 Kč, v den akce 150 Kč. Předprodej v sídle T klubu, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/01/lucifer-efekt

Úterý 25. ledna v 18:00 • sál ZUŠ
Kvarteto Martinů
Novoroční koncert se slavnostním přípitkem starosty města.
Kvarteto Martinů se řadí mezi významné představitele české kvartetní školy. Na svém počátku bylo pedagogicky formováno členy Vlachova a Smetanova kvarteta Viktorem Moučkou a Antonínem Kohoutem. Mezi jejich dalšími učiteli se pak prosadily osobnosti světové kvartetní tradice – členové kvartetů Quarneri, Tel Aviv, Juliard nebo Amadeus.
Lubomír Havlák – housle, Adéla Štajnochrová – housle, Zbyněk Paďourek – viola, Jitka Vlašánková – violoncello.
Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v sídle TKA a v TIC nebo online od 4. 1. 2022 od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/01/kvarteto-martinu

Středa 26. ledna 2022 v 19:00 • hudební klub Vrátnice.
Libor Šmoldas Organ Trio
Libor Šmoldas Organ Trio vás překvapí přívalem pozitivní energie, s níž hraje vlastní skladby, vycházející nejen z jazzové tradice, ale silně se opírající o blues, funk a soul 60. let. Kytarista Libor Šmoldas si přizval ke spolupráci vynikajícího varhaníka Jakuba Zomera, jehož popularita u českého jazzového publika neustále stoupá, a o generaci staršího Jiřího Slavíčka, jednoho z nejžádanějších bubeníků české scény.
Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 4. 14. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/01/libor-smoldas-organ-trio

Od soboty 8. ledna do úterý 29. března–galerie Na radnici
Výstava • Nejbohatší ekosystémy planety Země.
Tato výstava přináší jedinečný vhled do ekosystémů Země, která zavede návštěvníky do deštných pralesů Sumatry, na Komodské ostrovy za varany do savany a monzunového lesa, či do korálových útesů Indopacifiku. Jedinečná cesta pokračuje do tropických mokřadů, lesů mírného pásu Evropy, či do tundry a k ledovcům Islandu. Výstava seznamuje s projekty Green Life, Blue Life a především s výchovně vzdělávacím programem NEPZ pro české a slovenské školy. Výstava je etická a obsahuje nejen nádherné fotografie divoké přírody a zvířat, ale též informační tabule s důležitými popisky k daným ekosystémům.

PODCASTY • https://www.tka.cz/podcasty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *