Téčko Rožnov pod Radhoštěm: Novoroční koncert zahájí další rok plný akcí.

Novoroční koncert zahájí další rok plný akcí.

Rožnov pod Radhoštěm, 18. 1. 2022 • Novoroční koncert hudebního uskupení Kvarteto Martinů oficiálně zahájí v úterý 25. ledna v sále Základní umělecké školy kulturní rok 2022 v Rožnově pod Radhoštěm. Součástí slavnostní atmosféry koncertu bude také tradiční novoroční přípitek starosty města Jiřího Pavlicy.

„Kvarteto Martinů se řadí mezi významné představitele české kvartetní školy. Na svém počátku bylo pedagogicky formováno členy Vlachova a Smetanova kvarteta Viktorem Moučkou a Antonínem Kohoutem. Mezi jejich dalšími učiteli se pak prosadily osobnosti světové kvartetní tradice – členové kvartetů Quarneri, Tel Aviv, Juliard nebo Amadeus. V rámci rožnovského koncertu se představí v sestavě Lubomír Havlák – housle, Adéla Štajnochrová – housle, Zbyněk Paďourek – viola, Jitka Vlašánková – violoncello,“přiblížila dramaturgyně Téčka Romana Bílá.

Koncert vážné hudby odstartuje další rok plný akcí a koncertů v podání rožnovského Téčka. A jako každoročně přinese bohatou směs, ze které bude snadné si vybrat. Jednou z největších bude tradiční hudební festival Valašské folkrockování, který letos proběhne už po třiatřicáté.

„Festival, jako každoročně, nabídne něco pro všechny generace. Zahájí jej folková Jablkoň, na kterou naváže skvělá slovenská world music skupina Hrdza. Headlinerem letošního ročníku je Janek Ledecký, muzikant, který se drží na absolutním vrcholu obrovskou řádku let. O závěr se pak postará Laura a její tygři,“nastínila program festivalu dramaturgyně Romana Bílá.

Důležitým bodem programu pak budou také letní koncerty na nádvoří Brillovky, které jsou spojeny s promítáním letního kina.„Program letních koncertů v Brillovce je v tuto chvíli téměř hotový a jistě zde bude hrát v červnu poprocková kapela Pekař, kterému budou předskakovat irští Delta Fuze a v červenci Kateřina Marie Tichá&Bandjeez. V září pak mají své pevné místo v kalendáři Valašské zkušebny, dnes už tradiční přehlídka lokálních kapel s mimorožnovskými hosty,“ nastínil dramaturg Martin Valášek z Téčka.

„Pokračovat budou také všechny dlouhodobější cykly koncertů nebo přednášek. Po celý rok budeme přinášet koncerty vážné hudby v cyklu Kruh přátel hudby. Zde bych rád upozornil na koncerty tria Drei Engel, uskupení Czech Ensemble Baroque a prosincový program Cesta světla VUS Ondráš. Pokračovat budeme také s výstavami soch v městském parku. Site-specific instalaci zde letos odprezentují Kateřina Komm, Nikola Emma Ryšavá a Linda Wrong Páleníková.  V říjnu pak najde svém místo v kalendáři akcí Jazzmenu, které přiveze jako hlavní hvězdu Janu Koubkovou. A pokračovat samozřejmě budou přednášky v rámci cyklu Klub cestovatelů a také přivezeme do Rožnova známá herecká jména v průběhu letošní divadelní sezóny,“doplnil ředitel Téčka Jakub Sobotka.
Více informací: Pavel Jakubík, 733 595 581, pavel.jakubik@tka.cz
T klub – kulturní agentura, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *