Kulturní agentura Rožnov pod Radhoštěm – kulturní program na únor 2022.

Kulturní agentura Rožnov pod Radhoštěm.

Středa 2. února 2000 v 19:00 • Brillovka, velký sál
Dobrý večer s divadlem
Další díl nového cyklu pohodových klubových pořadů, kterými Vás provází Zbyněk Terner. Tentokrát přijalo pozvání vsetínské Divadlo Meteora, jehož motto zní: „Když nejde divák do divadla, jede divadlo za divákem“. Založili ho v roce 2017 herečtí nadšenci Petr a Kristýna Štívovi, kteří dominují ve čtyřech hrách, jež má soubor na repertoáru. Po úvodní talkshow uvedou aktuální a současnou komedii Panenka, která popisuje trend nahrazování skutečných mezilidských vztahů těmi virtuálními.
Vstupné s místenkou 250 Kč. Předprodej od 11. 1. od 8:30 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/02/dobry-vecer-s-divadlem

Čtvrtek 3. února v 19:00 • hudební klub Vrátnice
Never Sol
Navrstvené plochy syntezátorů plné melancholie, snové melodie utopené v tunách reverbu a plný ač křehký sametový vokál. Hudba Never Sol se rozpuští v ambientních zvukových hladinách, ale řeže hluboko pomocí zkreslených a ruchových elementů. Silný vztah k písničkářství, spletité akordické postupy, syntezátory a hlas, to jsou základní kameny tvorby Never Sol. Někdy se její skladby stáčejí do lynchovských teritorií: zaplněné, silné a tajemné : jindy je jejich zvuk otevřený a rezervovaný- jen hlas a pár pečlivě umístěných instrumentálních barev. Ponuře poklidný a elegantně podmanivý. Sólový abient/drone set je založený především na procesovaní vokálu jakožto dalšího nástroje a společně se syntezátory vyvtáří nekonečné zvukové temné ruchové plochy.
Vstupné na sezení s místenkou 150 Kč. Předprodej od 11. 1. 2021 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/02/never-sol

Úterý 15. února v 18:00 • sál Základní umělecké školy
Smetanovo trio • Kruh přátel hudby
Smetanovo trio založené v roce 1934 legendárním českým klavíristou Josefem Páleníčkem, patří k nejprestižnějším českým souborům současnosti. Dnešní členové Jitka Čechová (klavír), Radim Kresta (housle) a Jan Páleníček (violoncello), všichni tři významní čeští sólisté, dokazují, že základním předpokladem úspěchu každého kvalitního tria je dokonalá sólistická vybavenost hráčů. Trio se pyšní mimořádnými mezinárodními úspěchy, je pravidelným hostem významných pódií doma (Pražské jaro, Janáčkův máj, Moravský podzim, …), i v zahraničí (Francie, Švýcarsko, Japonsko, Brazílie, USA, Egypt, Anglie, Kanada,španělsko…), spolupracuje s předními dirigenty (Jiří Bělohlávek, Libor Pešek, …) a s domácími i zahraničními orchestry. Soubor realizoval celou řadu nahrávek u domácích a zahraničních společností, od roku 2000 pravidelně nahrává pro firmu Supraphon. Tato spolupráce přinesla celou řadu prestižních ocenění u nás i v zahraničí – např. CD s díly Smetany, Suka a Nováka.
Vstupné v předprodeji: 140 Kč, v den akce a na místě: 190 Kč. Rezervace a prodej v sídle TKA a v TIC nebo online od 11. 1. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online. Držitelé Rožnovské seniorské karty: 110 Kč.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/02/smetanovo-trio

Sobota 19. února ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
Jan Hlucháň, Juhyň Introvert trio
Jan Hlucháň je písničkář ze srdce Valašska, bohém s duší chlapce. V 18ti letech vzal poprvé do ruky kytaru, a už ji nepustil. Jako magnet přitahuje každého, kdo měl tu čest se s ním někdy setkat. Jeho netradiční texty, chytlavé melodie a energie projevu vás chytí u srdce. Po pěkném koncertě v hudebním altánu se představí v Rožnově i v klubové atmosféře. Sekundovat bude Juhyň, další zajímavý písničkář z valmezácké oblasti, autentický od podlahy až na půdu.
Vstupné v předprodeji 80 Kč, v den akce 100 Kč. Předprodej v sídle T klubu, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/02/jan-hluchan-juhyn-introvert-trio

Středa 23. února v 19:00 • hudební klub Vrátnice
TheSoundPack (Polsko)
AsiaŚwiniarska – zpěv, KasiaMirowska – zpěv, GosiaBiniek – zpěv, Marcin Wawrzynowicz – zpěv, BogusławKaczmar – klávesy
TheSoundPack je jazzové vokální kvarteto, které v roce 2016 založil Marcin Wawrzynowicz. Skupinu tvoří zkušení a uznávaní hudebníci, absolventi a lektoři Jazzových ústavů na hudebních akademiích v Katovicích, Vratislavi a Poznani. Vokalisté jsou výherci různých mezinárodních i polských jazzových soutěží. Jejich portfolia zahrnují vlastní alba i účast na mnoha festivalech jazzové hudby, například: Voicingers, SpotkaniaWokalistówJazzowych w Zamościu, Jazz nad Odrą, Lotos Jazz Festiwal, Lady’s Jazz Festiwal, ŚląskiFestiwalJazzowy. Green Town of Jazz, Hałda Jazz, “Jazz! Open Mind”.
Myšlenka kvarteta odkazuje na tradici amerických pouličních vokálních souborů swingové éry i na modernější a velmi dobře známé skupiny jako jsou Manhattan Transfer nebo New York Voices. Repertoár skupiny zahrnuje americké jazzové standardy i skladby v polštině, ve vlastních úpravách a pro různé kapely, počínaje kvintetem a konče velkou kapelou. V říjnu 2019 vyšlo kapele první studiové album, nazvané: TheSoundPack „On Air“.
Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 18. 1. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Čtvrtek 24. února 2022 v 19:00 • hudební klub Vrátnice
KLUB CESTOVATELŮ • Lenka Ahmed: Egypt
Jak to vypadá a jak se žije v současném Egyptě? O tom bude povídat Lenka Ahmed a její manželAshrafIbrahemRagab Ahmed, egypťan a mimo to také zároveň egyptolog s dlouholetou praxí v muzeu.
Vstupné dobrovolné.
Více informací:https://www.tka.cz/program/2022/02/lenka-ahmed-shams-egypt

Pátek 25. února od 20:00 • hudební klub Vrátnice
Thalia Zedek Band, Oswaldovi, Chorobopop
Thalia Zedek. Letos 60letá hudebnice z Bostonu odstartovala svou pozoruhodnou dráhu už v 70. letech minulého století a o dekádu později na sebe poprvé výrazněji upozornila coby členka Live Skull nebo Uzi. Spolu s Chrisem Brokawem založila kultovní kvarteto Come, jehož desky na labelech jako Sub Pop, Domino nebo Matador patří k tomu nejzajímavějšímu, co nabídla nezávislá scéna první poloviny 90. let. Thalia a její spoluhráči představí repertoár z aktuální desky v rámci evropského turné, a jsme rádi, že ji opět můžeme hostit.
Oswaldovi za několik let své existence prošli personálními změnami, které se podepisují také ve vývoji jejich hudby a zvuku. V současnosti působí jako trio: Andrea Rottin (zpěv, kytara, tamburína), Kateřina Malá (zpěv, bicí) a Adam Šťasta (zpěv, baskytara). Zvuk kapely lze popsat jako psychedelický rock s kořeny v americkém blues třicátých let minulého století, ale i v současném tuarežském blues. Další kořeny jejich inspirace prorůstají jihoevropským folkem, přes soundtracky ke spaghetti westernům až k dronovému minimalismu. V současném triu se hutnější zvuk střídá s destabilizačními prvky. Oswaldovi připravují novou desku, kterou nahráli v klubu Underdogs‘.
A u takové významné hudební události nesmí chybět domácí hostitel. Role se ujali Chorobopop, kteří představí aktuální program, kde dominují písně z připravované druhé desky.
Vstupné v předprodeji 200 Kč v den koncertu 250 Kč. Předprodej od 25. 1. 2022 v kanceláři T klubu, TIC nebo online. Akce proběhne dle platných hygienických opatření.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/02/thalia-zedek-band-oswaldovi-chorobopop

Od soboty 8. ledna do úterý 29. března–galerie Na radnici
Výstava • Nejbohatší ekosystémy planety Země
Tato výstava přináší jedinečný vhled do ekosystémů Země, která zavede návštěvníky do deštných pralesů Sumatry, na Komodské ostrovy za varany do savany a monzunového lesa, či do korálových útesů Indopacifiku. Jedinečná cesta pokračuje do tropických mokřadů, lesů mírného pásu Evropy, či do tundry a k ledovcům Islandu. Výstava seznamuje s projekty Green Life, Blue Life a především s výchovně vzdělávacím programem NEPZ pro české a slovenské školy. Výstava je etická a obsahuje nejen nádherné fotografie divoké přírody a zvířat, ale též informační tabule s důležitými popisky k daným ekosystémům.

PODCASTY • https://www.tka.cz/podcasty
Úterý 8. února • Patt Berry
Úterý 22. února • Folklorní hudební scéna Rožnova – díl II. – Javořina

 Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/02/the-sound-pack-polsko

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *