Kulturní program na březen 2022.

 

Úterý 1. března od 18:00 • kino Panorama

Poslední film v kině

Úplně poslední promítání v rožnovském kině Panorama. Welcome drink, občerstvení a kultovka Quentina Tarantina Pulp Fiction, jako závěr dlouhé historie rožnovského kina.

Vstup zdarma.

Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/posledni-film-v-kine

 

 

Středa 2. března v 19:00 • Brillovka, velký sál
Dobrý večer s divadlem
Další díl nového cyklu pohodových klubových pořadů, kterými Vás provází Zbyněk Terner. Tentokrát přijalo pozvání vsetínské Divadlo Meteora, jehož motto zní: „Když nejde divák do divadla, jede divadlo za divákem“. Založili ho v roce 2017 herečtí nadšenci Petr a Kristýna Štívovi, kteří dominují ve čtyřech hrách, jež má soubor na repertoáru. Po úvodní talkshow uvedou aktuální a současnou komedii Panenka, která popisuje trend nahrazování skutečných mezilidských vztahů těmi virtuálními.
Vstupné s místenkou 250 Kč. Předprodej od 1. 2. od 8:30 v kanceláři T klubu, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/dobry-vecer-s-divadlem

Čtvrtek 3. března v 19:00 • hudební klub Vrátnice
KLUB CESTOVATELŮ • Kateřina Karásková: Kde ženy vládnou
Kdo řídí svět? V těchto společnostech ženy! Vydejte se na výpravu do míst, kde jsou za slabší pohlaví považováni muži!
Poznáte mexické indiánky, které své muže překonávají nejen inteligencí, ale i objemem. V Indonésii prozkoumáte jediný muslimský matriarchát. Vysoko v čínských Himálajích navštívíte etnikum vyznávající volnou lásku. A nakonec se na severovýchodě Indie seznámíte s nenápadným kmenem, jehož muži zoufale bojují za rovnoprávnost.
Vstupné dobrovolné.
Více informací:https://www.tka.cz/program/2022/03/katerina-karaskova-kde-zeny-vladnou

Středa 9. března od 19:00 • hudební klub Vrátnice
Jam session
Jam session je hudební činnost, kdy muzikanti hrají (tj. „jamují“) pomocí improvizace, bez náležité přípravy nebo předem definované aranže. Jam sessiony se často využívají pro účely tvorby nového materiálu, nalezení vhodných aranží, anebo jednoduše jako sociální setkání anebo společné procvičení. Mohou být založeny na existujících skladbách, mohou být volně založeny na dohodnutých postupech, anebo mohou být naprosto improvizační.
Zásadně jde o velmi volné setkání muzikantů a radost z muzicírování v daném okamžiku, jež se nedá opakovat, což je lákavá příležitost pro publikum – býti u toho, když něco vzniká.
House band: Zbyněk Terner, Adam Fuska, Jarda Mikel, Tashunka, Ondra Růčka.
K dispozici jsou mikrofon, komba a bicí. Muzikanti! Nástroje si vemte s sebou…
Bez vstupného.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/jam-session

Čtvrtek 10. 3. v 19:00 • hudební klub Vrátnice
Fojti a Eva Porubová
Hudební skupina vznikla v Poličné u Valašského Meziříčí v roce 2010. Dala si za cíl skládat a hrát vlastní folkrockové písničky inspirované valašským a moravským folklórem. Kapela hraje v nástrojovém složení: akustická kytara, housle, flétna, basa, elektrická kytara, bicí.
Valašská zpěvačka Eva Porubová z Rožnova p. R. dostala do vínku krásný hlas a po rodičích lásku k lidové písničce a tradicím. Je solistkou kapely Polajka a spolupracuje s dalšími známími cimbálovými soubory.
Vstupné na sezení s místenkou 150 Kč. Předprodej od 8. 2. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/fojti-a-eva-porubova

V pátek 18. března a v sobotu 19. března • Masarykovo náměstí
Josefský jarmark
Tradiční dvoudenní jarmark s doprovodným programem. V pátek se na podiu představí cimbálová muzika, Evamore s kapelou a hudební skupina Conchord. V sobotu bude program patřit swingový big band Gangsters Orchestra.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/josefsky-jarmark

Středa 23. března v 19:00 • hudební klub Vrátnice
BLUES& JAZZ NOTES• JeffMcErlain& band (USA)
Brooklynský bluesrockový kytarista,vycházející z kořenů hudby Jeffa Becka, Erica Claptona, Eddieho Van Halena. Skladatel, producent a pedagog, je autorem knihy Modern Rock Techniques.
Na koncertních podiích se objevil se ScottemHendersonem, Robbenem Fordem, MattemSchofieldem, Georgem Clintonem, ZakkemWyldem, WillemLeeem, HiramemBullockem, Omarem Hakimem a dalšímu. Jeho hlavním hudebním projektem je instrumentální trio, které pravidelně vystupuje v New Yorku. Pro české turné obsadil svou kapelu opravdu hvězdně, což samo o sobě zaručuje večer plný skvělé muziky !
Jeffovo nejnovější CD „Now“ je výsledkem spolupráce s bluesovou legendou Robbenem Fordem, který také album produkoval.
Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 22. 2. 2022 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/jeff-mcerlain-band-usa

Pátek 25. března v 18:00 • Beskydské divadlo Nový Jičín
Filharmonie Bohuslava Martinů
Zájezdní koncert.Odjezd autobusu z autobusového nádraží je v 17:00.
Cena vstupenky je 230 Kč + 90 Kč jízdné.Prodej vstupenek 28. 2. – 4. 3. 2022.
Rezervace vstupenek v T klubu nebo telefonicky 571 651 233 do 22. 2. 2022.
Program:
Antonín Dvořák: Karneval; Joseph Haydn: Koncert pro trubku a orchestru Es Dur; Antonín Dvořák: Symfonie č. 9 e moll, op. 95 „Novosvětská“. Dirigent: Stanislav Vavřínek. ​Trubka sólo: Jaromír Češek
Koncert v rámci projektu Večery s klasikou. Na tento koncert se nevztahuje zvýhodněná cena vstupného pro držitele Rožnovské seniorské karty.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/filharmonie-bohuslava-martinu-zlin

Pátek 25. března ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
David Pomahač
David Pomahač je křehký písničkář s duší rockera a něžný rocker v roli písničkáře. Skladatel, hudebník a oceňovaný textař, vystoupil počátkem roku 2020 ze stínu známého urban-folkového dua Kieslowski a u IndiesScope vydal své debutové, sólové album Do tmy je daleko. Pokřtít jej stihl poslední den před začátkem lockdownu a dál už to všichni známe… Nicméně na to, že živě se celý rok moc hrát nedalo, deska rozhodně nezapadla a v obrovské konkurenci alb roku 2020 se umístila v první dvacítce celoroční hitparády Velká Sedma Radia 1, v žebříčku nejlepších desek roku 2020 časopisu Full Moon…
Do tmy je daleko představuje soubor zatím nejosobnějších písní Davidovy kariéry a posun v jeho tvorbě, ať už v textech jdoucích na dřeň, či příklonem k elektronice. Svůj podíl na tom má i citlivá produkce Tomáše Havlena (Zvíře jménem podzim, Post-hudba, Spomenik aj.).
David Pomahač založil projekt Bez peří. Devět let strávil s legendární ústeckou kapelou Houpací koně, tři roky prožíval večírek doprovodné kapely Xaviera Baumaxy. Rok 2010 dal vzniknout duu Kieslowski. Písně stojící na zvuku kytary, piana, dvou hlasech a Davidových textech si získaly početnou fanouškovskou základnu a naplněné koncerty doma i v zahraničí. Kieslowski byli nominováni na hudební cenu Apollo a zůstaly po nich tři alba a několik EP.
Vstupné : předprodej 170 Kč, v den akce 200 Kč. Předprodej od 22. 2. 2022 v sídle Téčka, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/david-pomahac

Neděle 27. března v 18:00
Na stojáka
Stand-up comedy Na Stojáka s Ester Kočičkovou, Adélou Elbel a Arnoštem Frauenbergem.
Známá show komiků oblíbená pro svůj specifický neotřelý humor.
Ester Kočičková / České kulturní scény nestor, tester a polyester. Oč vtipnější, o to krutější, oč moudřejší, o to starší!
Adéla Elbel / Richbitch z Brna
Arnošt Frauenberg / Stand up komik, hrající neherec, scénárista, textař, písničkář, něco jako „malej bůh“. Tanec ne. To je jediný, co mu nejde.
Vstupné v předprodeji: 300 Kč, v den akce a na místě: 350 Kč. Rezervace a prodej v sídle TKA a v TIC nebo online od 22. 2.  od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/na-stojaka

Od pondělí 28. března do čtvrtka 31. března • hudební klub Vrátnice
Jeden svět 2022
Promítání filmů a debaty v rámci největšího lidsko-právního festivalu dokumentárních filmů ve střední Evropě.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2022/03/jeden-svet-2022

Od soboty 8. ledna do úterý 29. března – galerie Na radnici
VÝSTAVA • Nejbohatší ekosystémy planety Země
Tato výstava přináší jedinečný vhled do ekosystémů Země, která zavede návštěvníky do deštných pralesů Sumatry, na Komodské ostrovy za varany do savany a monzunového lesa, či do korálových útesů Indopacifiku. Jedinečná cesta pokračuje do tropických mokřadů, lesů mírného pásu Evropy, či do tundry a k ledovcům Islandu. Výstava seznamuje s projekty Green Life, Blue Life a především s výchovně vzdělávacím programem NEPZ pro české a slovenské školy. Výstava je etická a obsahuje nejen nádherné fotografie divoké přírody a zvířat, ale též informační tabule s důležitými popisky k daným ekosystémům.

PODCASTY • https://www.tka.cz/podcasty
Úterý 8. března • Igor Kitzberger
Úterý 22. března • Roman Válek

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *