Vánoce v Rožnově pokračují

Vánoce v Rožnově pokračují

 Rožnov pod Radhoštěm, 1. 12. 2022 • Vánoce v Rožnově pod Radhoštěm pokračují celou řadou akcí i v průběhu prosince. Čeká nás jarmark, koncerty, společně zpívání koled nebo unikátní program Vojenského uměleckého souboru Ondráš v kostele Všech svatých.

Vánoční jarmark s podtitulem handmade market je novinkou a my věříme, že se rožnovanům bude líbit. Právě spojení s pořadateli rožnovských handmade marketů dává záruku nabídky zajímavého zboží, které mají návštěvníci jarmarku možnost si koupit přímo od jeho výrobců. A kromě skvělého sortimentu na stáncích nás čeká také celá řada koncertů, které během jarmarku odehraje například slovenská neofolklorní skupina Družina nebo zlínský Avion big band,“ přiblížil prosincovou novinku dramaturg Téčka Pavel Jakubík

Ve středu 7. prosince se pak Rožnov připojí ke společnému zpěvu vánočních koled. Tentokrát se zpěváci a zpěvačky přijdou naladit na vánoční atmosféru do městského parku k hudebnímu altánu. Tam odehraje svůj koncert od 17 hodin hudební skupina Z horní dolní a dál na jih, se kterou se budou také od 18 hodin zpívat koled společně s téměř 600 místy v celé České republice.

V sobotu 17. prosince přidá Téčko ještě jeden dárek. Tím bude předvánoční koncert mladé české hvězdy Adama Mišíka, který bude se svou kapelou hrát na náměstí od 16 hodin. Základem kkoncertního repertoáru budou multiplatinové singly jako „Proud“, „Máma říkala“, „V Tobě“ nebo „Tvoje světy“.

Prosincový cyklus předvánočních akcí pak uzavře Vojenský umělecký soubor Ondráš. Svůj unikátní projekt Cesta světla předvede v rožnovském kostele Všech svatých v úterý 20. prosince od 18 hodin.

Cesta světla je hudební cyklus vyprávějící příběh narození Ježíše Krista a lidových Vánoc. Hudebně vychází především z dobře známých českých a moravských koled, které však zazní v nevšedních orchestrálních a vokálních aranžmá. Posluchače čeká barvitá cesta ke Kristovu narození, stejně jako k lidskému pochopení této zázračné události. Věříme, že před vánočními svátky půjde o jedinečný zážitek,“ doplnila Romana Bílá z rožnovského Téčka.

Všechny venku konané akce jsou bez vstupného. Vstupenky na koncert VUS Ondráš jsou k zakoupení na webu www.tka.cz.

Více informací: Pavel Jakubík 733 595 581, pavel.jakubik@tka.cz

Téčko, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *