Rožnov pod Radhoštěm v obrazech

Výstava na výlepových plochách a panelech na Masarykově náměstí.

Úterý 9. února až úterý 30. března 2021 – výlepové plochy ve městě a panely na Masarykově náměstí

Rožnov pod Radhoštěm v obrazech

Výstava představuje více než dvacet obrazů od čtrnácti autorů zachycujících město Rožnov pod Radhoštěm a jeho blízké okolí v proměnách času. Od nejstarších litografií Františka Kalivody z poloviny 19. století, několika obrazů Bohumíra Jaroňka ze začátku 20. století až po konfrontaci starého a nového Rožnova od Jana Zůbka z roku 1979.

Prohlédnout si můžete nejen zajímavá místa a stavby, ale také události spojené s Rožnovem jako je např. odvoz základního kamene pro Národní divadlo Marie Vořechové-Vejvodové. Lze porovnat podobu starého rožnovského hřbitova, jak jej zachytil Karel Solařík, nebo Bayerovy ulice po přechodu fronty na konci druhé světové války, zdokumentované B. Fojtáškem.

Výstava 22 obrazů od 14 autorů na 15 místech,  kterou pořádá T-klub kulturní agentura a Valašské muzeum v přírodě, je volně přístupná na Masarykově náměstí do konce března. Na výlepových plochách ve městě budou obrazy postupně mizet pod novými plakáty, jak se bude oživovat kulturní a společenské dění. Všechny vystavené obrazy jsou ze sbírek Valašského muzea v přírodě.

V rámci akce budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem naší prezentace na webu, sociálních sítích a v médiích. TKA nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty.

Bohumír Jaroněk: „Rožnov pod Radhoštěm.“ 1. třetina 20. stol., olej, sbírka Valašského muzea v přírodě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *