Stream barokní hudby z kostela Všech svatých

Stream barokní hudby z kostela Všech svatých

 Rožnov pod Radhoštěm, 25.5. 2021 • Pravděpodobně poslední streamovaný koncert pořádanýT klubem – kulturní agenturouproběhne v pondělí 31. května od 19:00 hodin. Vystoupí mezzosopranistka Barbora Garzinová, kterou doprovodí hudební uskupení Ensemble stream.

„Pevně věřím, že tento koncert bude posledním, který bude uveden pouze v online prostoru. Vzhledem k tomu, že se kultura začíná v této chvíli pozvolna rozjíždět, budeme napínat všechny síly k opětovnému pořádání živých kulturních akcí. A jsem rád, že právě tento hudební zážitek je pomyslnou třešničkou na dortu našich streamovaných akcí,“upřesnil ředitel pořádajícího T klubuJakub Sobotka.

Doba streamovaných koncertů dala vzniknout novému rožnovskému složení ENSEMBLE STREAM a uvést zdejším fanouškům barokního zpěvu mezzosopranistku Barboru Garzinovou jejíž působnost sahá na prkna Národního divadla v Brně. Její přirozený projev a jižanský šmrnc podtrhne ne zcela obvyklé seskupení nástrojů pro zvolený repertoár. V rukou Mariana Friedla (kontrabas, percuse), Alžběty Hlavicové (hoboj, zobcové flétny), Aleny Čípové (violoncello, percuse), Anežky Tkáčové (cimbál) a také loutnisty Marka Kubáta zazní skladby Gulia Cacciniho, Stefana Landiho, Claudia Monteverdiho, Juana Hidalga, Daria Castela a Sebastiana le Camuse.

„Vzhledem k tomu, že jsme v loňském roce nemohli naživo vystupovat zrodilo se naše nové uskupení ENSEMBLE STREAM, které využívá místních muzikantů a nově přistěhované zpěvačky Barbory. Není zde snaha tvářit se jinak, než čím opravdu jednotlivě jsme, tudíž došlo k novému pohledu například na skladbu Con tanto respecto adoran od španělského barokního skladatele Juana Hidalga. Těšit se tedy můžete například na velmi intimní kombinaci ženského hlasu za doprovodu jemně jazzového kontrabasu v rukou skvělého Mariana Friedla. Hostem z Brna bude loutnista Marek Kubát,“doplňuje Alena Čípová, jedna z účinkujících a zároveň dramaturgyně tohoto koncertu.

Příjemným překvapením bude zvuk české háčkové harfy, na kterou zahraje sama Bára Garzinová. O muzikantech a zajímavostech některých nástrojů vám během koncertu pár slov poví Alena Čípová. Užijte si příjemný poslech skladeb z per méně známých autorů16. a 17.století, které vás obohatí a potěší na duši.

Více informací: Pavel Jakubík, pavel.jakubik@tka.cz, 733 595 581

T klub – kulturní agentura, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *