TKA Rožnov pod Radhoštěm – program na červenec 2021.

Pátek 9. července 2021 od 20:00 koncert, od 22:00 promítání • Brillovka, nádvoří

Ventolin + letní kino – film „Chlast“

Ventolin se vrací do Rožnova, po posledním vyprodaném dvojáku na Vrátnici to zkusíme venku, na nádvoří Brillovky.

Pro ty, co neměli tu čest, pár informací – jedná se elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety a člena divadla Nejhodnější Medvídci. Vznikl v roce 2007 jako boční „odpočinkový“ projekt, velmi záhy se však dostal do povědomí na místní klubové scéně. K živému hraní používá staré samplery, analogové syntezátory a archaické bicí automaty. Je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna a italského a indického disca z 80. let. Přitahuje ho analogová rozladěnost, šum, rozkolísanost, a nedokonalost. V roce 2009 vydal EP Mžitky, v roce 2012 album Totem. V roce 2015 se vrátil s EP Playbour. Vytvořil také výbornou coververzi písně Bobřík strachu od kapely Dunaj či na objednávku výtvarnice Mileny Dopitové hommage dětské opery Brundibár česko-židovského skladatele Hanse Krásy. Vydal pak společné album The Game YS ROTTYN s polským anonymním techno duem RSS B0YS a v roce 2017 zatím poslední album Vitajte. V současné době dokončuje novou desku. David Doubek přednáší kulturní antropologii na Karlově Univerzitě.

Vstupné do 8. 7. – 200 Kč v den koncertu – 250 Kč. Předprodej od 8. 6. 2021 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Více informací: https://www.tka.cz/program/2021/07/ventolin-letni-kino
Více o filmu: http://www.filmeurope.cz/movies/1103-chlast
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=0aGgbUMr6hQ

 

Neděle 11. července 2021 od 18:00 • hudební altán

LAM Trio

Swingové akustické trio hrající převážně hudbu třicátých a čtyřicátých let dvacátého století – tenor saxofon, klarinet, kytara, tenor banjo, zpěv a kontrabas. Hot Jazz, První republika, Swing, Blues, Gypsy Swing, Bossa Nova, Dixieland.

Motto: Zažijte pohodový jazz a swing 20., 30. a 40.let 20. století. Přesvědčte se, že jazz je prostě pohoda jazz.

Vstupné dobrovolné.Zábavný program pro děti během koncertu připraví Montessori Klubko.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2021/07/lam-trio

 

V pátek 16. července 2021 od 19:00 koncert, od 22:00 promítání • Brillovka, nádvoří

Iva Bittová a Dunaj + letní kino – film „Léto 85“

Jedna z nejinvenčnějších a nejoriginálnějších kapel 80. a 90. let. DUNAJ a nejvýraznější osobnost české alternativní scény posluchačům známa jako zpěvačka, houslistka a instrumentalistka na rozhraní stylů IVA BITTOVÁ se po více jak 20. letech znovu setkají při čtyřech mimořádných koncertech – v Brně, Praze, Lounech a Jablonci nad Nisou.

„Mě samotného překvapilo, že do toho Iva šla, že si chce zase zahrát s námi bigbít. Předpokládám, že to byl nápad Romka Hanzlíka a jsme za něj moc rádi,“ říká kapelník a zpěvák Vladimír Václavek.

Kapelou Dunaj prošla řada osobností. Iva Bittová s nimi hrála v letech 1986 – 1988, kdy společně vydali i CD Iva Bittová + Dunaj. Koncertovali společně nepravidelně ještě v 90. letech s albem Pustit musíš, kde byly staré i nové songy.

Složení: Josef Ostřanský – kytara, zpěv, Vladimír Václavek – zpěv, kytara, baskytara, Pavel Koudelka – bicí, zpěv+Iva Bittová – zpěv, housle.

Vstupné do 15. 7. – 350 Kč v den koncertu – 450 Kč. Předprodej od 15. 6. 2021 v kanceláři T klubu, TIC  nebo online.

Více informací: https://www.tka.cz/program/2021/07/iva-bittova-a-dunaj-letni-kino
Více o filmu: https://www.aerofilms.cz/leto-85/
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7teY4Jjrnyk

 

Neděle 25. července 2021 od 18:00 • hudební altán

Cimbálová muzika Valašsko a Marta SantovjákováGerlíková

Muzikanti „kolem cimbálu“ se na Valašsku navzájem znají, na různých akcích se potkávají, pomáhají si ….  V lednu 2014 jsme se setkali na charitativním koncertě pro hospic Citadela ve Valašském Meziříčí.  Hrálo se nám spolu dobře a tak pokračujeme doposud. Všichni členové působíme v cimbálových muzikách desetiletí a díky tomu jsme hráli pro Varšavskou smlouvu i NATO, RVHP i EU, posluchače různých vyznání a politické orientace, …. v ČR, Evropě i zámoří.

Zahrajeme vám přirozeně valašské lidové písně, také písně z Moravy, Slovenska i z jiných regionů.

Koncert ozdobí nejen svým zpěvem vynikající zpěvačka Marta SantovjákováGerlíková, která své rodné Valašsko miluje celou svou bytostí a zpívá od malička. S CM Valašsko vydala své druhé album s názvem Valašská cérka, první albu natočila v roce 2011 pod názvem A kdo má čas.

Vstupné dobrovolné.Zábavný program pro děti během koncertu připraví Montessori Klubko.

Více informací: https://www.tka.cz/program/2021/07/cimbalova-muzika-valassko-a-marta-santovjakova-gerlikova

 

Středa 28. července 2021 od 20:30 • amfiteátr Na stráni

D.Y.K. tour 2021

Unikátní koncert při příležitosti vydání sólového alba D.Y.K.

Album Vojtěch Dyk nahrál v New Yorku s špičkovými hudebníky v čele s držitelem Grammy Ondřejem Pivcem.

Vstupné v předprodejiv kanceláři T klubu, TIC nebo online do 27. 7. – 990 Kč, na místě: 1 190 Kč.

Více informací: https://www.tka.cz/program/2021/07/dyk-tour-2021

 

Sobota12. června až sobota31. července 2021 • galerie Kostnice

Výstava • Petr Štěpán / Credo

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s Římskokatolickou farností a Iskérkou si vás dovolují pozvat na výstavu v Galerii Kostnice.

První výstava ve znovu otevřené galerii Kostnice představí práce výtvarníka Petra Štěpána (*1953). Vystudoval konzervatoř v Praze, obor varhany, následně pokračoval ve studiu na Akademii výtvarných umění. Častým tématem jeho děl je světlo a prostor utvářený světlem, jeho práce jsou oslavou krásy stvořeného světa.  Autor se kromě malby, kresby a grafiky věnuje také realizacím převážně v sakrální architektuře. Žije a pracuje v Českém Brodě, kde je i varhaníkem a regenschorim v kostele sv. Gotharda.

Otevírací doba: úterý – sobota: 10:00 – 16:00, neděle: 12:00 – 16:00

Vstupné dobrovolné.

Více zde: https://www.tka.cz/program/2021/06/petr-stepan-credo

 

Čtvrtek 17. června až neděle 1. srpna 2021 • Brillovka, sál

Výstava • Veronika Holcová / Vlčí mák

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm a Brillovkou si vás dovolují pozvat na výstavu obrazů.

Veronika Holcová (nar. 1973) se po absolvování pražské Akademie na konci 90. let stala výraznou solitérní osobností své generace. Ve svých kresbách a malbách vytváří specifické krajinné a figurální výjevy, živě pestré a současně jakoby nepřítomné, spíše snové a tušené. Povědomé náměty a krajinná prostředí rozprostírá do stavu bytí, v němž neexistence hranic, počátku a konce, umožňuje každému tvaru, barvě či myšlence procházet neustálou transformací. Výjev přitom na první pohled působí staticky; jde tu spíš o moment zastavení, stav opatrnosti před rozhodnutím, neboť prostředí je sice ostentativně vlídné, lákající bohatou barevností, současně ale plné možných nebezpečí. Výběr obrazů pro výstavní prostor Brillovka souzní s krajinou, s atmosférou místa. Je komponován do malířské instalace, skrze kterou je možné reálně prožívat pohyb a vzájemnost bohatých asociací, obdobně jako na rovině imaginativní v každém jednotlivém obrazovém výjevu.

Otevírací doba: úterý až neděle 13:00 – 17:00

Vstupné: 20 Kč, děti a studenti do 18 let zdarma.

Více zde: https://www.tka.cz/program/2021/06/veronika-holcova-vlci-mak

 

Čtvrtek 17. června až čtvrtek30. září 2021 • městský park

Výstava • Jan Hendrych / Divadelní figura

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm si vás dovolují pozvat na výstavu do městského parku.

Jan Hendrych (nar. 1936) náleží k nejvýraznějším českým sochařům druhé poloviny 20. století a současnosti. Dlouhodobě vedl Ateliér figurálního sochařství a medaile na pražské Akademii výtvarných umění, a právě lidská postava je charakteristická i pro jeho současnou uměleckou práci. Soubor soch pro rožnovský městský park tvoří betonové figury inspirované běžnými výjevy z civilního světa, antickými mýty, ale také křesťanskými legendami. Převažuje v nich Hendrychovo typické plastické tvarosloví ovlivněné dramatickou barokní formou a romantickým viděním světa. Expresivní plastické naddimenzování a tvarové deformace figur vypovídají o schopnosti suverénní modelace a současně otevírají skrze specifickou kombinaci humoru i smutku velkorysý prostor přímé lidskosti.

Volně přístupné, bez vstupného.

Více zde: https://www.tka.cz/program/2021/06/jan-hendrych-divadelni-figura

 

PODCASTY • https://www.tka.cz/podcasty

Úterý 13. července 2021

MejlaBasel

V rozhovoru se Zbyňkem Ternerem vypráví valašský producent o své cestě z malého audio studia v Poličné, až k výrobě klipů pro kapely z top světové ligy.

 

Úterý 27. července 2021

Lucie Redlová

S meziříčskou písničkářkou o muzikantském životě, festivalu v Banátu, covidovém streamování i o tom, jaké to je „být Redlová“. Vpodcastu Moniky Kovářové.

 

PŘIPRAVUJEME

Flastr • 1. srpna od 18:00 • hudební altán

  1. Valašské folkrockování • 21. srpna od 17:00 • amfiteátr Na stráni

Jan Hlucháň • 29. srpna od 18:00 • hudební altán

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *