TKA Rožnov pod Radhoštěm – kulturní program na srpen 2021.

Neděle 1.srpna 2021 od 18:00 • hudební altán
Flastr
Kapela FLASTR vznikla na jaře 2004. Hlásí se k hudebnímu směru acoustic& bluegrass music. Prezentuje především převzatou tvorbu nejlepších amerických bluegrassových skupin s převážně českými texty Honzy Raclavského, které mají velmi dobrou úroveň a dobře se zpívají, což oceňují i mnozí fanoušci kapely, přesycení angličtinou českých bluegrassmenů. Osobitý projev zpěvačky navíc dává muzice i lehce folkovou náladu.
Vstupné dobrovolné. Zábavný program pro děti během koncertu připraví Montessori Klubko.
Více informací:https://www.tka.cz/program/2021/08/flastr

Čtvrtek 19. srpna 2021 od 19:00 • Brillovka, terasa
Blues & Jazz notes • Adriano Trindade (Brazílie)
Zpěvák, kytarista a skladatel pocházející z brazilského města Porto Alegre  oscilující svou tvorbou mezi jazzem a world music, má za sebou koncerty v 54 zemích světa. Koncertoval na největších festivalech v Oceánii (Jambalaya Festival a AxWeekend) a  velkých evropských festivalů, jako je Glasgow Festival, Love Box (London), MontBlanc Festival, Munich Festival, Brazilian Festival a Royal Albert Hall Festival, Jazz Festival Prague a dalších.
Akce probíhá v rámci cyklu koncertů Blues & Jazz notes, který během roku 2021 představí v klubu Vrátnice a jinde hudebníky žánrů blues a jazz. Tuto série pěti eventů podpořilo finanční dotací Ministerstvo kultury.
Vstupné 250 Kč. Předprodej od 13. 7. 2021 (8:30) v kanceláři T klubu, TIC nebo online.
V případě nepříznivého počasí se koncert uskuteční v sále Brillovky.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2021/08/adriano-trindade-brazilie-

Sobota 21. srpna od 17:00 • amfiteátr Na Stráni, Valašské muzeum v přírodě
Valašské folkrockování
Tradiční hudební festival pro celou rodinu v unikátním prostředí přírodního amfiteátru.
Na 32. ročníku vystoupí:
17:00 • ŽALMAN & SPOL
18:45 • VESNA
20:45 • LENNY
22:30 • CIRCUS BROTHERS
Vstupné v předprodeji: 450 Kč, na místě: 550 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné děti 7-12 let,  ZTP a ZTP/P na místě: 275 Kč.
Sleva pro držitele Rožnovské seniorské karty z původních 450 Kč na 380 Kč na místě.
Předprodej vstupenek v T klubu, TIC nebo online.
Předprodej vstupenek bude ukončen v pátek 20. srpna ve 12:00 hodin. Po této hodině si můžete zakoupit vstupenku za 550 Kč online, v sídle T klubu, v TIC nebo až na místě v sobotu 21. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.
valašské folkrockování je spolufinancováno Zlínským krajem.
Festival se koná za každého počasí.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2021/08/32-valasske-folkrockovani

Neděle 29.srpna 2021 od 18:00 • hudební altán
Jan Hlucháň
Písničkář ze samého srdce Valašska, bohém s duší chlapce. V 18ti letech vzal poprvé do ruky kytaru, a už ji nepustil. Jako magnet přitahuje každého, kdo měl tu čest se s ním někdy setkat. Jeho netradiční texty, chytlavé melodie a energie projevu vás chytí u srdce. Jan Hlucháň. Osobnost natolik výrazná, že jej netřeba více představovat.
Vstupné dobrovolné. Zábavný program pro děti během koncertu připraví Montessori Klubko.
Více informací:https://www.tka.cz/program/2021/08/jan-hluchan

Sobota 7. srpnaaž čtvrtek30. září 2021 • galerie Kostnice
Výstava • Svatopluk Klimeš/ Pastelkou a ohněm
Vernisáž v pátek 6. srpna v 17 hod.
T klub – kulturní agentura ve spolupráci s Římskokatolickou farností a Iskérkou si vás dovolují pozvat na výstavu v Galerii Kostnice.
Rozsáhlá tvorba Svatopluka Klimeše (narozen 1944) je neobyčejně formálně a myšlenkově bohatá a má zároveň jasnou vnitřní koncepci. Jeho kresby, koláže, obrazy, objekty, fotografie i performance jsou naplněny osobitými sděleními a svébytnými příběhy. Charakteristickým a sjednocujícím médiem, s nímž autor dlouhodobě pracuje, je oheň, který zanechává na papíře, plátně i jiných hořlavých materiálech svou neopakovatelnou stopu.
Výstava „Pastelkou a ohněm“, připravená pro prostor Galerie Kostnice, přináší část jednoho z autorových nejnovějších a zároveň stále otevřených cyklů. Jsou to kresby vytvářené na básně haiku, jejichž autorem je Jiří Melich.
Otevírací doba: úterý – sobota: 10:00 – 16:00, neděle: 12:00 – 16:00
Vstupné dobrovolné.

sobota 31. červenceaž čtvrtek30. září 2021 • Společenský dům, sál
Výstava •Ozvěny signálů z neznáma – Český komiks 1922–2021
Vernisáž v pátek 30. července v 17 hod.
T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm si vás dovolují pozvat na výstavu do znovuotevřeného Společenského domu.
Český komiks chytil na počátku třetího tisíciletí nový dech. Nové autorské generace navazují kontakty se světovým děním, reagují na nejnovější trendy a v domácím kontextu snad téměř poprvé skutečně svobodně tvoří, nesvazovány restriktivními příkazy cenzury ani kulturním a společenským odmítáním. Zároveň se komiksu stále úspěšněji daří rozrušovat stereotypní představy, které jej vždy spojovaly jen s dětem určeným, popřípadě brakově-triviálním čtením na ukrácení volné chvíle. Spolu s tím, jak český komiks nabývá na sebedůvěře (a sebeúctě), probíhá také postupné prozkoumávání těch slavnějších, i těch méně proslulých období jeho dějin.
„Ozvěny Signálů z neznáma“ navazují na výstavu představenou před deseti lety v Brně, Praze a Pardubicích a mapování stavu českého komiksu rozšiřují o prezentaci nových forem a přístupů, které se mezitím na domácí scéně objevily. Výstava je členěna do sedmi tematických celků. Těšit se můžete na ukázky více než 70 děl. Mimo jiné na práce Josefa Lady, Ondřeje Sekory, Káji Saudka, legendární Rychlé šípy a Čtyřlístek, dobrodružné příběhy, science fiction, komiksové časopisy i práce současných autorů.
Otevírací doba:
srpen:            pondělí – neděle: 11.00 – 18.00 hodin
září:   středa – neděle: 13.00 – 18.00 hodin (školy dle domluvy)
Vstupné:
Dospělí: 80,- Kč; děti, studenti, důchodci: 40,- Kč;
Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti): 160,- Kč

Čtvrtek 17. června až čtvrtek30. září 2021 • městský park
Výstava • Jan Hendrych / Divadelní figura
T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm si vás dovolují pozvat na výstavu do městského parku.
Jan Hendrych (nar. 1936) náleží k nejvýraznějším českým sochařům druhé poloviny 20. století a současnosti. Dlouhodobě vedl Ateliér figurálního sochařství a medaile na pražské Akademii výtvarných umění, a právě lidská postava je charakteristická i pro jeho současnou uměleckou práci. Soubor soch pro rožnovský městský park tvoří betonové figury inspirované běžnými výjevy z civilního světa, antickými mýty, ale také křesťanskými legendami. Převažuje v nich Hendrychovo typické plastické tvarosloví ovlivněné dramatickou barokní formou a romantickým viděním světa. Expresivní plastické naddimenzování a tvarové deformace figur vypovídají o schopnosti suverénní modelace a současně otevírají skrze specifickou kombinaci humoru i smutku velkorysý prostor přímé lidskosti.
Volně přístupné, bez vstupného.
Více zde: https://www.tka.cz/program/2021/06/jan-hendrych-divadelni-figura

PODCASTY • https://www.tka.cz/podcasty
PŘIPRAVUJEME
září od 19:00, Janíkova stodola • Rukojmí bez rizika / Václav Vydra, Jana Boušková, Jan Šťastný a další…
září od 19:00, kino Panorama • Jiří Kolbaba – Norsko: Oslava přírody
září od 15:00, obřadní síň MěÚ • 15. ročník soutěže Kvetoucí město / slavnostní vyhlášení

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *