32. Valašské folkrockování.

32. Valašské folkrockování / Sobota 21. 8. – 17:00 – Amfiteátr Na Stráni.

 T klub – kulturní agentura vás srdečně zve na festival do Rožnova pod Radhoštěm.

„Předposlední víkend v srpnu se dočkáme tradičního festivalu v prostorách Valaškého muzea v přírodě. Letos je hlavní hvězdou zpěvačka Lenny, dále vystoupí  dívčí kapela zpěvačky a textařky Patricie Fuxové Vesna, folkový veterán Pavel Lohonka Žalman a na závěr nás roztančí v balkánských rytmech kapela Circus Brothers.shrnuje festivalovou dramaturgiii Jakub Sobotka, ředitel T – klubu.

Žalman se na českých (a přilehlých) pódiích vyskytuje už od roku 1968, nejprve jako člen skupiny Minnesengři – důležitého uskupení pro další vývoj a formování české folkové scény – a od roku 1982 jako lídr vlastního sdružení Žalman & Spol.

Kapela Vesna odjela na podzim 2019 své první klubové turné #MyaVy po Čechách a Slovensku a měla vystoupit na největších českých festivalech. Čas karantény nakonec využily muzikantky k tvorbě nové desky Anima, kterou si utvrzují své místo na popové scéně, přičemž si zanechávají pro ně charakteristickou folkovou duši a snovost.

Lenka Filipová ml., vystupující pod uměleckým jménem Lenny, se narodila do umělecké rodiny zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové. Hudební vzdělání dokončila v Londýně na oboru skladba s titulem bakalář. Průlom do showbyznysu se jí podařil hitem Hell.o z alba Hearts, které vydala v roce 2016. Její hudbu bychom směle mohli zaškatulkovat jako inteligentní pop a svou produkcí by mohla konkurovat současné světové špičce. Možná i právě proto podepsala smlouvu s německým Universal Music, v jejíž české pobočce začínala. V roce 2020 vydala druhé album Weird & Wonderful, které vyšlo i na vinylu a nové skladby trpělivě čekaly na své živé uvedení až do roku 2021.

Kapela Circus Brothers je pevná součást klubové a festivalové scény v Česku. O jejich energii, hudbě a večírcích se vždy mluví ještě dlouho. Základem každého koncertu je disco-balkan, v kterém kombinují balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop, špinavý house, drsný rap a líbivý folk.

Více informací: Jakub Sobotka, 737 252 778, jakub.sobotka@tka.czhttps://www.tka.cz/program/2021/08/32-valasske-folkrockovani
T klub – kulturní agentura, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *