Téčko – Program na duben 2024

Ve čtvrtek 4. dubna v 18:00 • Evangelický kostel
Let´s GO!
Americké spirituály – písně víry a naděje – bez doprovodu nástrojů (a cappella) v podání česko-americké vokální skupiny, která má za sebou dvě CD a přes 100 uskutečněných vystoupení s těmito emotivními písněmi. Spirituály jsou pro ně vášeň, veškerá současná moderní hudba z nich vychází, což jim zpětně umožňuje používat nejmodernější techniky k vyjádření krásy upřímného vyznání. Spirituál je hrdý i pokorný, je obyčejný i důstojný, je společný i sólový, o lásce lidské i Boží.
Vstupné v předprodeji: 200 Kč, v den akce a na místě: 250 Kč. Rezervace a prodej v sídle Téčka a v TIC nebo online od 27. 2. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/lets-go

V pátek 5. dubna od 20:00 • hudební klub Vrátnice
sinks, Fotba
Výbušné trio sinks ve své expresivní hudbě obaluje vlivy devadesátkového post-punku, antikapitalistické postoje a autentickou poetiku do kousavé vrstvy noisu. Výsledkem je intenzivní, interaktivní sonický zážitek, který se chvílemi přibližuje hranicím poslouchatelnosti. Po třech EP a s/t debutu z roku 2021 vydali sinks v listopadu 2024 album born into this only to get through this (oboje Korobushka records).
Seskupení Fotbal v sobě snoubí post-punkovou energii s prvky kraut-rocku, math-rocku či psychedelie. Sehraná čtveřice jak svými dvěma propracovanými alby Moon Landing Revival a Why Is This Happening to You, tak svými živými vystoupeními upevňuje svou pověst jednoho z nejautentičtějších počinů na české nezávislé hudební scéně.
Vstupné: předprodej 150 Kč, v den akce a na místě 200 Kč. Předprodej od 19. 3. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/sinks-fotbal

Od pondělí 8. dubna do středy 10. dubna vždy od 17:00 • kinokavárna Vrátnice
Jeden svět 2024
Jeden svět za čtvrtstoletí existence ukázal, že zážitkem v kině cesta za poznáním okolního světa často jen začíná. Festival každoročně uvádí desítky dokumentárních filmů o lidských právech a jejich porušování, přináší autentické příběhy i nové úhly pohledu.
Pondělí 8. 4. • 17:00 Základna Hollywoodgate | 18:45 Bílý anděl | 21:00 Moje nová tvář
Úterý 9. 4. • 17:00 Venezuela: Země ztracených dětí | 18:45 Hranice Evropy | 21:00 Útěk z Utopie
Středa 10. 4. • 17:00 Tady Havel, slyšíte mě? | 18:45 Proti větru | 21:00 Nilin sen o životě v rajské zahradě
Vstupné na jednotlivé projekce: 100 Kč | Permanentka na celý festival: 500 Kč
Festival v Rožnově pod Radhoštěm probíhá pod záštitou místostarosty města Tomáše Grosse.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/jeden-svet-2024

V pátek 12. dubna ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
Black Sachbak, Violent Reprisal, Walthraka
Thrash is Alive! Black Sachbak z Izraele sestrojili stroj času, aby se utkali se samotnou Budoucností, zachránili opravdový metal a podruhé nás navštívili. Dej do jednoho kotle ten nejlepší oldschool thrash metal, punkovou energii a cit pro vkusa to vše zalij béčkovejma akčňákama, osmdesátkovou estetikou a bongem z petflašky. Výsledek bude pořádná thrash-crossoverová hostina u který by se rozhodně nestyděli po boku Black Sachbak hodovat velikáni jako S.D.I, Municipal Waste, Toxic Holocaust nebo samotní Sodom.
Jako support zahrají ostravští Violent Reprisal, stylově je to thrash/death a na kontě mají album Edict of Hatred z roku 2021. Koncert otevřou Walthraka, výborná sypačka z Valmezu. Doražte včas, každá z kapel si to zaslouží, nejen proto, že předvádějí na pódiu neskutečný nářez.
Vstupné: předprodej 200 Kč, v den akce a na místě 250 Kč. Předprodej od 19. 3. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/black-sachbak-support

V sobotu 13. dubna v 19:00 • Janíkova stodola
Vraždy a něžnosti
Lumír se rozhodne ukončit dlouholetý milenecký poměr s milenkou Stellou. Po letech si uvědomil, že jeho žena je ta pravá pro život. Jenže, jak z toho ven? V hlavě se mu klube ďábelský plán milenku zavraždit… Využije nabídku osamoceného penzionu uprostřed šumavských kopců a pod záminkou romantického víkendu ve dvou, zve Stellu do penzionu… Nemá však ani v sebemenším tušení, že není jediný, koho nabídka na víkend v šumavském ráji zaujala…
Vstupné s místenkou v předprodeji: 160 Kč, na místě: 200 Kč. Držitelé Rožnovské seniorské karty: 130 Kč.
Prodej v sídle Téčka a v TIC nebo online od 12. 3. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/-vrazdy-a-neznosti

V úterý 16. dubna v 9:30 • Janíkova stodola
O chytrém Honzovi a krásné Madlence
Divadelní představení pro děti z 1. stupně ZŠ a mateřských škol.

úterý 16. dubna v 19:00 • kinokavárna Vrátnice
KinoKavárna • Na cestě s mámou
Jon je muž středního věku, který žije se svou starou matkou v odlehlé části Islandu. Když matka zemře, syn zcela samozřejmě splní všechny pokyny, co má dělat po její smrti. Jon svou mrtvou matku učeše a oblékne, posadí ji na zadní sedadlo svého starého auta a cesta na druhý konec země, na místo, kde mu matka řekla, že ji má pohřbít, začíná. Doprovázet zesnulého na poslední cestě je přirozeně většinou smutná věc. V této černé komedii je však veselo. Režisérův soucitně chápavý přístup a láska herců k jejich postavám jsou tak výjimečné, že se snímek pro mnoho diváků stal bezpochyby nejsvětlejším filmovým zážitkem roku.
Island, Estonsko, 2022 | režie H. Oddsson | hrají Þ. L. Gunnarsson, K. Kjeld, T. Lemarquis
film s titulky • nepřístupné pro děti do 15 let • vstupné 110 Kč • 112 minut
Ve čtvrtek 18. dubna v 19:00 • hudební klub Vrátnice

Marek Novotný quartet
Skvělý pianista přijíždí s autorskou tvorbou a osobnostmi české jazzové scény za zády.: kytaristou Liborem Šmoldasem, bubeníkem Tomášem Hobzekem a novou krví a výjimečným kontrabasistou Maxem Makagonovem.
Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 13. 2. od 8:30 online, v Téčku nebo v TIC.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/marek-novotny-quartet

V pátek 19. dubna ve 20:00 • hudební klub Vrátnice
AF Band
V dubnu už doma nebuďte. V pátek 19.4. to ve Vrátnici s novými kousky rozvíří, roztočí a hlavně roztančí AF Band ve známém složení:Adam Fuska – klávesy, zpěv | Tomáš Fábry – bicí | Jiří Růčka – sólová kytara, zpěv | Ondřej Růčka – basová kytara, zpěv | Václav Hudeček – kytara, zpěv
Vstupné v předprodeji 150 Kč, v den koncertu 200 Kč. Předprodej od 19. 3. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/af-band

Ve středu 24. dubna v 19:00 • Společenský dům
Synkopy 61, 5P Luboše Pospíšila
Luboš Pospíšil, matador české hudební scény s hlasem, který si nespletete prožívá jedno z nejšťastnějších období své více než padesátileté kariéry, kterou akcentuje nová deska Poesis Beat (2021) a i čtyřicáté výročí vydání kultovního debutu Tenhle vítr jsem měl rád.
Aktuální šňůra nabízí průřez celou jeho kariérou. Publikum se dočká osvědčených songů ze zlaté éry (Jekyll a Hyde, Soukromá cesta do nikam…), ale i novodobých hitů (Vznikla zem, Tak navštiv bar…) a tří písniček z novinky Poesis Beat.
V pořadu „Válka je vůl“ se představí naše nejdéle hrající beatová skupina, která patřila v šedesátých, sedmdesátých a osmdesátých letech ke špičce naší populární hudby, Synkopy 61. Proslula neotřelou vlastní tvorbou a zejména výbornými vícehlasými vokály, za které si vysloužila od kritiků označení „Moravští Beach Boys“ a získala mnohá ocenění na hudebních festivalech u nás i v zahraničí.
Koncert se koná za podpory Nadace SYNOT.
Vstupné na sezení s místenkou 350 Kč, na stání 300 Kč, senioři 200 Kč. Předprodej od 12. 3. od 8:30 v kanceláři Téčka, TIC nebo online. Slevu pro seniory nelze uplatnit online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/synkopy-61-5p-lubose-posisila

Ve čtvrtek 25. dubna v 19:00 • hudební klub Vrátnice
Klub cestovatelů • Tomáš Kubeš: PAPU PAPUA – za lidojedy
Dobrodružná cesta do doby kamenné za posledními lidojedy a obyvateli divoké Papuy Nové Guiney, která má přinést odpověď na jednoduchou otázku: Praktikují různé kmeny Papuy ještě kanibalismus? Během neskutečné cesty navštívíme pralesy, přebrodíme spoustu divokých řek, poznáme stromové lidi i hrůzostrašné bojovníky kmene Huli a další. Východní i západní Papua v jednom. Sopky, korálové moře, nepřístupná místa, lidé z doby kamenné, to všechno je neuvěřitelné dobrodružství bez civilizace.
Vstupné v předprodeji 80 Kč, v den akce a na místě 100 Kč. Předprodej vstupenek bude probíhat od 26. 3. 2024
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/klub-cestovatelu-tomas-kubes-papu-papua-za-lidojedy

V pátek 26. dubna v 18:00 • Beskydské divadlo Nový Jičín
Janáčkova filharmonie Ostrava • zájezdní koncert
​Při objednání vstupenky bude zároveň požadována platba. Zaplacenou vstupenku nelze vrátit.
Odjezd autobusu je z čerpací benzínové stanice OMV, Meziříčská 1614, Rožnov p. R. (vedle Billy) v 17:00.
Cena vstupenky je 400 Kč (300 Kč vstupenka + 100 Kč jízdné). Rezervace a zároveň platba za vstupenku v Téčku do 14. 3. 2024. Vyzvednutí zaplacených vstupenek: 20. – 22. 3. 2024.
Koncert v rámci projektu Večery s klasikou. Na tento koncert se nevztahuje zvýhodněná cena vstupného pro držitele Rožnovské seniorské karty.
Program:
A. Mozart: Kouzelná flétna, předehra / 6.30 Figarova svatba
A. Mozart: Misera dove son!… Ah non son io che parlo K.369 / 7.30A. Mozart: Chi sà, chi sà qual sia K.582 / 4.00

  1. Mahler: Symfonie č. 4
    Olivia Warburton – soprán | Finnegan Downie-Dear – dirigent
    Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/janackova-filharmonie

V úterý 30. dubna od 20:00 • hudební klub Vrátnice
Chorobopop, Dr Fleischman (PL), Safenat Paneach
Domácí stálice křtí novou desku Svobodě na stopě a pozvali si k tomu spřízněné kapely, které doplní a zpestří celou událost. Čekejte indie rock, post punk a tvrdé jazzpunkové hraní inspirované kanadskou školou Nomeansno.
Vstupné: předprodej 200 Kč, v den akce a na místě 250 Kč. Předprodej od 26. 3. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2024/04/chorobopop-dr-fleischman-pl-safenat-paneach

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *