Rožnovské kino se začíná loučit

T klub – kulturní agentura, p. o. 1.máje 1000 Rožnov pod Radhoštěm

TISKOVÁ ZPRÁVA  22. června 2020
 Rožnovské kino se začíná loučit
 Městská kulturní agentura TKA připravila na sobotu 27. června den plný zábavy v kině Panorama a jeho okolí. Ten bude naplněn koncerty, divadelními představeními a samozřejmě promítáním filmů. Mladší návštěvníci budou mít možnost pomalovat budovu kina filmovými motivy a nezapomněli jsme také na dobré jídlo a pití.

Kino je důležitou součástí města již od počátku 50. let minulého století, kdy byla budova postavena a kino zahájilo provoz. Pod názvem Panorama je spojeno s několika generacemi rožnováků. Proto nám přišlo vhodné neukončit jeho provoz v tichosti. Chceme dát lidem možnost strávit den v kině a jeho okolí a takto se s ním začít pomalu loučit,“ říká ředitel kulturní agentury Jakub Sobotka. „Původní termín ukončení provozu kina se vzhledem k neúspěšnému výběrovému řízení na dodavatele stavby Kulturního centra, změnil a kino Panorama bude promítat minimálně do konce roku. My jsme se ovšem rozhodli pojmout tuto akci jako začátek delšího procesu loučení se s našim kinem,“ dodal provozní manažer kina Pavel Jakubík.

Mezi účinkujícími, kteří se představí bude loutkové divadélko ROLO, hudební skupina Z horní dolní a dál na jih, improvizační divadlo Valouny nebo Ptakustik s kapelou. V sálu kina promítneme pro nejmenší animák Frčíme, rodinný film podle Jacka Londona Volání divočiny a na závěr českou komedii Jiřího Vejdělka Poslední aristokratka. Na všechna vystoupení a promítání je vstupné dobrovolné.

PROGRAM

10:00 loutkové divadélko ROLO (sál kina)
11:00 koncert – Z horní dolní a dál na jih (podium u kina)
13:00 Frčíme (film, sál kina)
14:30 Valouny – improvizační divadlo na téma film (podium u kina)
15:30 Volání divočiny (film, sál kina)
17:30 koncert – Ptakustik s kapelou (podium u kina)
19:00 Poslední aristokratka (film, sál kina)

 

Více informací: Pavel Jakubík, 733 595 581, pavel.jakubik@tka.cz

https://www.tka.cz/program/2020/06/posledniklapkaanebzadvarokytoroztocimedrahousku

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *