Programová nabídka TKA Rožnov p. R. – duben 2021

Programová nabídka TKA Rožnov p. R. – duben 2021

Úterý 6. dubna  – premiéra podcastu

Veronika Mičolová

S Veronikou Mičolovou o vzdělávání, udržitelnosti, vkusu i o tom, že oblékat člověka nebo interiér jeho bytu je v podstatě to samé. Podcast uvádí Petr Kopecký.

 

Úterý 13. dubna  – premiéra podcastu

Beata Bocek

S Beatou Bocek o zpívání, o dalekých cestách a o životě v cizině…..

S kytarou je folková písničkářka, akordeon ji vrací do rodného Těšína, s koncovkou se cítí být ženou hor, mbira z ní dělá šamanku a ukulele přináší lehkost a vzpomínky na cestování. Zpěvačka, muzikantka, skladatelka a cestovatelka jako první host podcastu Moniky Kovářové.

 

Úterý 20. dubna  – premiéra podcastu

Vaant & Ctib – Alternativní hudba #4

Dan Stibor  si ve čtvrtém díle svého podcastu povídá se zpěvákem Radkem Vantuchem nejen o hudbě, ale i o fotografování, ekologii a dalších tématech.

 

Úterý 20. dubna – 19:00 – klub Vrátnice

STREAM – Klub cestovatelů

Jiří Kalát: Egypt – víc než pyramidy

Pod pojmem Egypt si většina lidí vybaví slova jako Hurghada nebo pyramidy v Gíze. Tato země, toho nabízí ale mnohem více, než jen pár turistických atrakcí. Vypravme se v přednášce do pouště na západě země, stejně jako k Suezskému kanálu nebo do hor Sinajského poloostrova.

Ke sledování přednášky vstupenku, kód ani odkaz nepotřebujete. Video bude dostupné do 27. dubna 2021. Zakoupením libovolného počtu vstupenek v hodnotě 50 Kč však můžete podpořit konání této přednášky. Za Vaši případnou podporu děkujeme.

 

Čtvrtek 22. dubna  – 19:00 – klub Vrátnice

Benefiční stream na kavárnu Vrátnice

Goji, Forest & spol., Věra Faldýnová & Universe

Kapely a interpreti spojení s Vrátnicí zahrají benefiční stream který bude probíhat kontinuálně na dvou pódiích. Součástí akce bude i aukce výtvarných děl.

 

Úterý 27. dubna  – premiéra podcastu

Helena Zeťová – „Jsem celoživotní trémistka…“

Zbyněk Terner vás srdečně zve k rozhovoru s přední českou zpěvačkou nejen o tom, jak je obtížné prosadit svou hudbu, bez zázemí velké nahrávací společnosti.

 

VÝSTAVY

 

Do neděle 18. dubna 2021 – Rychlé šípy a jejich úžasná nová dobrodružství

Výstava komiksů na budově kina Panorama

Výstava na vnějších plochách rožnovského kina představuje komiksy inspirující se příběhy legendárních Rychlých šípů. Tomáš Prokůpek připravil výběr z antologie komiksových poct Rychlým šípům, která vyšla v roce 2018 u příležitosti jejich 90. výročí. Nechybí autoři se vztahem k valašskému regionu. Kromě Tomáše Prokůpka pochází z Rožnova rovněž Jan Pomykač a z blízkého Valašského Meziříčí Jiří Palát (Youry) a Michal Lamprecht (Tzv. Lampa). Výstava je plánována do neděle 18. dubna, v případě zahájení promítání kina bude z vitrín přesunuta do vestibulu.

 

Čtvrtek 1. dubna až pondělí 28. června 2021 – Galerie Na Radnici

Berounští fotorici – sport – výstava

Berounští fotorici je volné sdružení fotografů z Berouna a okolí, které vzniklo v roce 2001 okolo Jiřího Semráda. Za první členy se dají považovat Jiří Semrád a Jan Šroubek, k nim se posléze přidali Vít Vojtíšek a Vladimír Kasl. Ti také prvně spolu vystavili svá díla v Galerii U Radnice v Berouně v červnu 2002. Později se přidávali další milovníci fotografie nejen z Berounska. Dnes Berounští fotorici mají členy i z Prahy, Rožnova pod Radhoštěm, Ostrova u Karlových Varů a dalších míst. K jejím členům patří i taková legenda české fotografie, jako je František Dostál či ředitelka Czech Photo Veronika Souralová. Berounští fotorici mají dnes 22 aktivních členů, kteří se pravidelně každé dva měsíce scházejí na klubovém setkání.

První společnou výstavu měli Berounští fotorici v městské galerii v Berouně v Holandském domě v březnu 2004. Tato jarní výstava se již stala tradicí, a tak každý rok v tomto čase představují Berounští fotorici své fotografie na různých místech v Berouně a jeho okolí. Přestože se jedná o lidi různých profesí, zájmů a fotografického zaměření, zájem o fotografii je dostatečným spojujícím prvkem. Kromě každoroční společné výstavy se každý z fotografů zaměřuje na své individuální projekty a tak díla Berounských fotoriků byla vystavována na celé řadě výstav od Paříže, Bruselu, německého Goslaru, Archangelska v Rusku, Stěpanakertu v Náhorním Karabachu, Vinkovci v Chorvatsku, Prahy až po Loděnice, Hořovice, Křivoklát, Svitavy, Rožnov pod Radhoštěm, Želkovice, Truskavnu a další místa. Fotografie členů volného sdružení jsou také publikovány v nejrůznějších časopisech a knihách, jejich fotografie jsou využívány i k propagaci města Berouna a jeho okolí v publikacích vydávaných městem či pro výzdobu městských prostor. Rovněž někteří členové vydali své autorské knihy. Fotorici obdrželi řadu domácích i mezinárodních fotografických ocenění.

Zde Berounští fotorici představují své práce na téma sport. Na 77 fotografiích naleznete kolem 45 různých sportovních odvětví zachycených osobitým pohledem různých autorů. Celkem vystavuje 19 členů volného sdružení.

simonaboarovájosefbosákevadobruskáradekdobruskýfrantišek dostáltomášgrubnermarkétachaloupkováandreakalovávladimír kaslváclavlálajitkarjaškovájiřísemrádveronikasouraloválucie suchákristýnasuchánkováluciesvobodovájiřísteinbachivana šnaidaufovájanšroubekvítvojtíšekpetrvydraalenavykulilová

 

Výstava začíná 1. dubna a potrvá do 28. června 2021. Je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin.

 

 

Připravujeme v květnu 2021:

GALERIE NA RADNICI

T klub – kulturní agentura ve spolupráci s městem Rožnov pod Radhoštěm a Zdeňkem Šimůnkem si vás dovolují pozvat na výstavu

Patina – non HD situační tisky Zdeňka Šimůnka

Mgr. Zdeněk Šimůnek pedagog, básník, klavírista, skladatel a výtvarník se zde představuje jako tvůrce tisků balancujících na pomezí fotografie a grafiky. K práci na nich používá sadu mobilních telefonů, u jejichž fotoaparátů využívá samozřejmou „nedokonalost“. S principem chyby pracuje i v následném „zboosterování“ „obrázku“. Nejde mu o práci se světlem, ale vesměs o destrukci 3D prostoru. Od zářivě barevné plochosti ad absurdum až po expresionistickou abstrakci.

Výstava začíná 8. ledna a potrvá do 29. března 2021. Je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *