32. Valašské folkrockování– festival se skvělou atmosférou

Rožnov pod Radhoštěm, 24. 8. 2021Dvaatřicátý ročník hudebního festivalu Valašské folkrockování, který proběhl v sobotu 21. srpna, byl úspěšný. I přes o něco málo nižší počet diváků, než je obvyklé, vládla v areálu amfiteátru Na stráni skvělá atmosféra a ti, kteří přišli si festival skvěle užili.

Na návštěvnosti letošního ročníku byl citelný vliv koronavirových opatření. Na jedné straně obava lidí z návštěvy koncertů. Na straně druhé, pro mnohé obtěžující, potřeba doložení bezinfekčnosti při vstupu na kulturní akci. Diváků tedy letos bylo méně než v minulých letech, pokles ovšem nebyl nijak dramatický. Více než 800 lidí v hledišti je pro nás vlastně příjemným překvapením,“ řekl ředitel pořádajícího T klubu Jakub Sobotka.

Na začátku festivalu vystoupila legendární folková sestava Žalman&Spol., jejíž hlavní postava, Pavel Lohonka, v letošním roce oslavil 75. narozeniny. V hledišti by mu však tento věk málokdo hádal a vystoupení oceněné diváky ovacemi ve stoje naladilo publikum na pohodové odpoledne v kulisách unikátního amfiteátru.Další, tentokrát o něco svižnější, koncert patřil skupině Vesna. Ryze dívčí kapela, která kombinuje snové folkové prvky se svižným popem příjemně překvapila a uchvátila publikum.Zpěvačka a textařka Patricie Fuxová, která má kořeny na Valašsku se navíc v Rožnově pod Radhoštěm cítila jako doma.

Po poděkování partnerům festivalu, bez jejichž podpory se žádná takto velká akce neobejde,podium patřilo v současné chvíli nejznámějšímu jménu programu,Lenny. Její hudební a světelnou show s mnoha písněmi známými z rádií roztančené publikum ocenilo dlouhým potleskem.Poslední kapela letošního ročníku, Blue cimbal, byla náhradou za původně plánované CircusBrothers, kteří kvůli onemocnění koronavirem jednoho z členů nakonec nemohli dorazit. Náhrada to byla více než plnohodnotná a skvělé covery legendárních rockových songů v podání elektrifikovaného cimbálu nechávaly mnohé posluchače v úžasu, co všechno se dá s tímto nástrojem zahrát.

Publikum bylo skvělé a i přes všechna omezení, která aktuální doba přináší, vytvořilo výbornou atmosféru pro kapely. A účinkující, si svá vystoupení o to více, díky této pozitivní energii, užili,“řekla dramaturgyně T klubu Romana Rusková.

Valašské folkrockováníje jedním z nejznámějších hudebních festivalů na Valašsku. Odehrává se v malebném prostředí amfiteátru Na stráni ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Během jeho dlouhé historie zde vystoupilo na 150 účinkujících včetně nejznámějších hudebních hvězd.

Více informací: Romana Rusková, 731 154 244, tka@tka.cz

https://www.tka.cz/program/2021/08/32-valasske-folkrockovani

Autoři fotografií: Josef Bosák, Jakub Sobotka
fotogalerie:https://www.tka.cz/fotogalerie/program/2021/08/32-valasske-folkrockovani

T klub – kulturní agentura, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *