TKA Rožnov pod Radhoštěm – Výstava Malba / Sklo / Design

Rožnov pod Radhoštěm, 3. 11. 2021 • V Galerii na chodbách na městském úřadě v Rožnově pod Radhoštěm se představuje Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská z Valašského Meziříčí.

Na výstavě jsou k vidění práce žáků od prvního až po čtvrtý maturitní ročník. Obor Průmyslového designu se představuje vizualizacemi, které jsou součástí praktické maturitní práce. Obor Designu skla se prezentuje fotografiemi skleněných objektů, váz, sklenic, talířů a dalších prací žáků. Obor Užité malby vystavuje malby z plenéru, klauzurní práce na téma gastronomie nebo pokojové rostliny a v neposlední řadě kresby zachycující autoportréty žáků či portréty rodinných příslušníků.

Výstava tak představuje celé spektrum výtvarných činností, které škola pokrývá. V jednotlivých studijních oborech se žáci kromě klasických malířských a sklářských technik seznámí s 3D designem, interiérovým designem a sklem v architektuře. Díky výbornému zázemí školní ateliérové huti mají možnost zušlechťovat tabulové sklo za studena i za tepla. Během studia navrhují a realizují také světelné objekty a instalace. Žáci školy se účastní odborných přednášek, exkurzí, výtvarných plenérů, praxí v partnerských firmách a zahraničních stáží.

Škola získala ocenění CZECH 100 BEST. Od roku 2009 je zařazena do sítě přidružených škol UNESCO a od roku 2017 je také fakultní školou Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Od roku 2014 škola ve dvouletých intervalech hostí sklářské sympozium, jež do města přivádí významné představitele sklářského umění, technologie a historie.

Výstavu si můžete prohlédnout od 1. října do 4. ledna 2022 dle otevírací doby městského úřadu.

Obrázky: Karolína Vlčková, téma Gastronomie, akryl na dřevěné desce potažené plátnem, 2021

Více informací:https://www.tka.cz/program/2021/10/malba-sklo-design

T klub – kulturní agentura, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *