Téčko – V červnu zahájíme v Rožnově dvě výstavy, Pouto v Kostnici a Prameny v parku

V červnu zahájíme v Rožnově dvě výstavy, Pouto v Kostnici a Prameny v parku

Rožnov pod Radhoštěm, 17. 5. 2023 • V červnu se v Rožnově otevírají dvě zajímavé výstavy. V pátek 2. června v 17 hodin proběhne v Galerii Kostniceve farské zahradě vernisáž výstavy Bereniky Ovčáčkové s názvem Pouto. Ve středu 14. června také v 17 hodin bude zahájena výstava soch v městském parku s názvem Prameny,na které představí svou tvorbu sochařky Pavlína Kvita, Miriam Kaminská a Barbora Vovsová.Obě výstavy pořádá Téčko a zve Vás na vernisáže i prohlídku vystavených objektů.
V Galerii Kostnice letosproběhnou tři výstavy. V polovině července vystřídá Bereniku Ovčáčkovou Pawel Warchol a jeho černobílé kresby a od konce srpna proběhne výstava obrazů rožnovské rodačky Barbory Dohnalové.

„Berenika Ovčáčková ve své tvorbě propojuje realitu a fantasknost, vedle vážných témat si pohrává se sarkasmem a ironií, bravurně pracuje s barvou. Výstava připravená pro prostor Kostnice se dotýká vztahu mezi matkou, otcem a dítětem, vztahu mezi rodiči a dětmi. Vystavená díla jsou grafiky, vytvořené převážně v počítači a vytištěné na inkoustové tiskárně“,představila aktuální výstavu v Kostnici kurátorka Gabriela Nováková.
Městský park ozvláštní přes léto již čtvrtá sochařská expozice. Své práce zde vystaví tři mladé sochařky, které po absolvování Akademie výtvarných umění tvoří a žijí v Praze. Rožnovskou stopu představuje místní rodačka Pavlína Kvita. Sochy budou v parku volně přístupné do konce září.
„Výstava poukazuje na možnost intuitivního naslouchání přírodě, krajině, kultuře, podporuje znovunalézání harmonie s vitálními silami země. Figurální sochy rožnovské rodačky Pavlíny Kvity charakterizuje specifická mytologická antropomorfní organičnost. Miriam Kaminská do svých liniových soch přepisuje osobní pocity a prožitky. Barbora Vovsová vytváří specifické vegetativní sloupy. Do nejnovější práce charakteru totemu zakomponovala ornamentální motivy z oblasti Rožnovska“, přibližuje výstavu kurátorka Iva Mladičová.
Více informací: Jakub Sobotka, 737 252 778, jakub.sobotka@tka.cz
https://www.tka.cz/program/2023/06/berenika-ovcackova-pouto
https://www.tka.cz/program/2023/06/prameny-pavlina-kvita-miriam-kaminska-barbora-vovsova

Téčko, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Foto © Jakub Sobotka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *