Téčko Rožnov pod Radhoštěm – červnový kulturní program.

V pátek 2. června v 17:00 • galerie Kostnice
Vernisáž výstavy • Berenika Ovčáčková – Pouto
Berenika Ovčáčková (*1964 Ostrava) studovala na Akademii výtvarných umění v Praze malbu a grafiku u prof. Ladislava Čepeláka a doc. Dalibora Chatrného.  Na AVU získala znalosti a dovednosti v klasických grafických technikách (suchá jehla, lept, akvatinta, mezzotinta, linoryt, litografie). Později se začala věnovat také serigrafii. V současné době se převážně zabývá počítačovou grafikou. Je členkou Sdružení českých umělců grafiků Hollar. Žije a pracuje v Ostravě.
Výstava „Pouto“, připravená pro prostor Galerie Kostnice se dotýká vztahu mezi matkou, otcem a dítětem, vztahu mezi rodiči a dětmi. Autorka pracuje s tématem vzájemného pouta, které vzniká při narození dítěte a jehož trvání, ať už chceme nebo nechceme, není omezené v prostoru ani v čase. Rodina nemusí být jen otázkou rozvětveného rodokmenu, ale může vykazovat rysy klanového nebo firemního společenství, které si předává a spravuje nabyté, často pracně vydobyté, hodnoty, ať už materiálního nebo duchovního charakteru. Stejně tak i pouto může být obojí povahy.
Vystavená díla jsou grafiky, vytvořené převážně v počítači a vytištěné na inkoustové tiskárně.
Výstava probíhá od 3. června do 9. července.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/06/berenika-ovcackova-pouto

V pátek 2. června v 19:00 • Brillovka, nádvoří
Etc…
S nadšeným souhlasem Vladimíra Mišíka pokračují spoluhráči rockové legendy v koncertování v mírně pozměněné sestavě a s Olinem Nejezchlebou za mikrofonem.
Více než 2 roky po ukončení koncertní činnosti legendy československého rocku, Vladimíra Mišíka, se muzikanti z jeho kapely Etc… rozhodli na popud mnoha fanoušků, že budou nadále koncertně hrát výběr skladeb z éry Etc.
Sestava:Pavel Skála – kytary; Olin Nejezchleba – zpěv; Jiří Zelenka – bicí, zpěv; Vladimír Pavlíček – housle; Jakub Červinka – kytary; Pavel Novák – basa
Vstupné na stání i sezení (bez místenky): předprodej 250 Kč, v den akce a na místě 300 Kč. Předprodej od 11. 4. v Téčku, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/06/etc

V pátek 9. června • Brillovka
U:fest – den první
Diskuse pro školy a seniory (Miloš Čermák, Robert Břešťan, Antonín Šlajch). Blackout Stage od 19:00 – terasa: DJ Orbith, DJ Steffano, Duo Rivit, Rado Van Bee.

V sobotu 10. června • Brillovka
U:fest
Druhý ročník multižánrového festivalu U:FEST. elektronizace, digitalizace, technologie v životě. Festivalem provede Johana Ožvold. Festival probíhá pod záštitou hejtmana Zlínského kraje, Ing. Radima Holiše.
Zvýhodněné vstupné 250 Kč (do 10. 4. 2023), základní vstupné 390 Kč (od 11. 4. – 9. 6.), vstupné v den akce a na místě 490 Kč. Speciální vstupné pouze na místě: studentská sleva, ZTP a ZTP/P 300 Kč, vstupné pouze na 9. 6. páteční party (Blackout Friday U:FEST edition) 200 Kč. Festivalová vstupenka platí i na páteční program.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/06/ufest-2023

Ve středu 14. června v 17:00 • městský park, hudební altán
Vernisáž výstavy • Prameny / Pavlína Kvita, Miriam Kaminská, Barbora Vovsová
Úvodní slovo: Iva Mladičová. Vystoupí: pěvecká skupina BLAženky
Společná výstava tří sochařek poukazuje na možnost intuitivního naslouchání přírodě, krajině, kultuře, podporuje znovunalézání harmonie s vitálními silami země. Figurální sochy rožnovské rodačky Pavlíny Kvity charakterizuje specifická mytologická antropomorfní organičnost. Miriam Kaminská do svých liniových soch přepisuje osobní pocity a prožitky. Barbora Vovsová vytváří specifické vegetativní sloupy. Do nejnovější práce charakteru totemu zakomponovala ornamentální motivy z oblasti Rožnovska.
Výstava probíhá od 15. června do 1. října.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/06/prameny-pavlina-kvita-miriam-kaminska-barbora-vovsova

V pátek 16. června v 19:00 • hudební klub Vrátnice
The Zac Schulce Gang
Kapela The Zac Schulze Gang vznikla v roce 2020 v Gillinghamu a hned zaútočili na hudební scénu se směsí blues, rocku a coververzí od 50. let do současnosti. Jejich tvorba čerpá z vlivu umělců jako Stevie Ray Vaughan, The Beatles, The Who, Dr. Feelgood, Rory Gallagher, Eagles, 10cc a mnoho dalších.
Jednotné vstupné 200 Kč (na sezení s místenkou nebo na stání). Předprodej od 16. 5. v Téčku, TIC nebo online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/06/the-zac-schulze-gang-uk

Ve čtvrtek 22. června v 17:00 • Valašské muzeum v přírodě, Sušák, konferenční sál
Na kafe s Borisem a Adélou Jirků
Besedování Aleny Čípové o životě umělců očima otce a dcery, o výtvarném zákulisí současnosti, moravské kořeny a jejich vliv na tvorbu našich hostů, Adéla Marie a její putování s knihou Mařka a také portrét „naživo“ během besedy z tužky pana Borise.
Vstupné 80 Kč. Rezervace a prodej v sídle Téčka a v TIC nebo online od 16.5. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/06/na-kafe-s-adelou-a-borisem-jirku

V sobotu 24. června od 10:00 • městský park
Rožnov mě baví
Každého jistě baví město, ve kterém žije a tráví svůj čas. A aby vás Rožnovpod Radhoštěm bavil ještě více bude městský park v sobotu 24. červnapo celý den plný koncertů, zábavných aktivit a výborného jídla a pití. Na podiu se představí většinou místní umělci, jak se na rožnovskou akci sluší a patří. Bude to například Beskydský orchestr pod vedením Zdeňka Valy, seniorský pěvecký sbor Rosénka, Věra Faldýnová s kapelou Universe nebo Cimbal Classic rožnovského rodáka Dalibora Štrunce. V podvečer vystoupí legendární Ivan Mládeka jeho Banjo Band s nesmrtelnými hity a celé to zakončí DJ´s Malalata, kteří dávají balkánské dechovce nový rozměr. K tomu bude po celý den připravena řada aktivit a her nejen pro děti. Zapojí se Středisko volného času, Městská policie, rožnovští hasiči, fotbalový klub FC Rožnov, Spolek rožnovských žen a dalších spolky a organizace, které si daly jediný úkol… V sobotu 24. června vás celý den bavit!
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/06/roznov-me-bavi

V úterý 27. června v 17:00 • Janíkova stodola
Pipi dlouhá punčocha (Městské divadlo Zlín)
Příběhy Astrid Lindgrenové jsou plné skvělých nápadů, bohaté fantazie a jedinečného humoru – a divadelní jeviště jim bezpochyby sluší. Vila Vilekula je totiž tak trochu dětská prolézačka, tak trochu loď, která pluje po moři fantazie.
Vstupné s místenkou 130 Kč.Prodej v sídle TKA a v TIC nebo online od 23. 5. od 8:30 hodin. Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.
Více informací: https://www.tka.cz/program/2023/06/pipi-dlouha-puncocha

PODCASTY • https://www.tka.cz/podcasty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *