Den otevřených dveří Střední zemědělské a přírodovědné školy v Rožnově p. R

Střední škola zemědělská a přírodovědná v Rožnově pod Radhoštěm pořádá „Den otevřených dveří“. Určený je absolventům školy, zemědělským organizacím, pozvaným hostům a také široké veřejnosti.

Den otevřených dveří se koná při příležitosti 150. výročí narození zakladatele školy, vizionáře a pedagoga pana Emanuela Vencla.

Den otevřených dveří se uskuteční 8. května 20234 v čase od 9.00 – 15.00 hodin v prostorách zemědělské a přírodovědné školy.

Kromě volné prohlídky lze využít i prohlídku komentovanou. K vidění bude řada historických materiálů, učebních pomůcek a pamětních fotografií.

Den otevřených dveří Střední školy zemědělské a přírodovědné v Rožnově pod Radhoštěm

Den otevřených dveří uspořádala Střední škola zemědělská a přírodovědná v Rožnově pod Radhoštěm dne 8. května 2024 a tematicky jej orientovala ke 150. výročí narození prvního ředitele školy Emanuela Vencla. Součástí byly učebnice a učební pomůcky, pamětní fotografie, tabla absolventů a také zemědělská technika.

Škola nabízí studentům studium v agropodnikání – získání řidičského průkazu na traktor a osobní automobil zdarma, odborné znalosti pěstování rostlin a chovu zvířat, ekologie a životního prostředí – odborné znalosti v oblasti ekologie a ochrany přírody, zaměření na GIS a geodézii, vzdělání pro vodní hospodářství, zemědělství, lesnictví, státní správu a samosprávu, a zemědělec – farmář – získání řidičského průkazu na traktor, osobní automobil a průkazu na motorovou pilu zdarma, stipendium až 500 Kč měsíčně.

Součástí školy je školní statek a dílny, školní zoo koutek zaměřený na chov exotických zvířat, botanická zahrada a úly se sedmi včelstvy. Během, studia mají žáci možnost navštěvovat včelařský kroužek nebo nepovinný předmět jezdectví. Domov mládeže pro žáky je v blízkosti školy. Součástí je celodenní stravování a možnost ubytovat v areálu školy psy.

Den otevřených dveří ve fotografiích.

 

Vložil –sb-
Foto © Richard Sobotka

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *