Festival Valašské zkušebny letos počtvrté

Dnes už tradiční přehlídka místních hudebních spolků se uskuteční na „tesláckém“ náměstí 1. máje a v přilehlém klubu Vrátnice v pátek 11. září 2020 od 17:00. Vystoupí kapely z Rožnova pod Radhoštěm a jeho blízkého okolí, které představí rozmanité hudební styly jako bigbít, hardrock, bluesrock, poprock nebo metal.

Hudba Darrock je klasická poctivě zahraná rockeřina. Moravská kapela Kowall Company koketuje na pomezí popu, rocku, indie a folku a staví na českých textech. Spazm and Death je začínající kapela z podhoubí rožnovského gymnázia, sami sebe popisují jako „český undergroundový hardrockový garage band. Grogy jsou rocková kapela, ve které působí muzikanti s rozdílným rukopisem a svůj hudební styl označují jako grog n roll. The Grex je parta mladých muzikantů z Valmezu hrající chytlavý rock. Biograf Band hraje mix bigbítu a jazzrocku a své kvality dokázali chlapi u nás na únorovém klubovém koncertu. Z líhně lokálních kapel, zašovských zkušeben, je nová kapela Promiň, která mixuje ve své tvorbě prvky punku, hardcoru a tvrdého bigbítu,“ řekl k dramaturgii Martin Valášek z T klubu.

Z Plzně přijede festival podpořit legendární Znouzectnost, která vznikla z plzeňské scény 80. let 20. století jako nástupnické těleso po skupině Zastávka Mileč. Začínala jako skupina ovlivněná punkovou jednoduchostí, ale od prvních nahrávek zařazovala do svého repertoáru i písně náležící k jiným hudebním stylům. Znouzectnost je kapela s punkovou pověstí a schopností napsat popovou písničku i folkovou baladu.

„Festival si za tři ročníky našel své publikum, které je velice různorodé. Potkávají se zde například teenageři se seniory nebo studenti s lidmi z korporátních firem. Všechny spojuje zájem o aktuální hudební podhoubí v regionu.  Akce má také značný význam pro samotné muzikanty, kteří si kromě nových kontaktů mohou rozšířit své profesní obzory,“ řekl ředitel pořádajícího T klubu Jakub Sobotka.

 

Více informací: Martin Valášek, 733 610 600, tka@tka.cz
https://www.tka.cz/program/2020/09/valasske-zkusebny-4

T klub – kulturní agentura, příspěvková organizace | 1.máje 1000 | Rožnov pod Radhoštěm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *